Tidde Tromp beleefde prachtige jaren aan de Brasserskade, maar aan het eind van het seizoen is het tijd om zijn vleugels uit te slaan en vertrekt hij naar HBS. (foto: Roel van Dorsten)
Tidde Tromp beleefde prachtige jaren aan de Brasserskade, maar aan het eind van het seizoen is het tijd om zijn vleugels uit te slaan en vertrekt hij naar HBS. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Tidde Tromp gaat nog acht wedstrijden vlammen voor 'zijn' DHC

sport

DELFT - Het seizoen van DHC verloopt tot op heden uitermate teleurstellend. Met nog acht wedstrijden te spelen bevindt de ploeg van trainer Rob de Lange zich op een na-competitieplek om degradatie af te wenden.

Dat terwijl de verwachtingen voor aanvang van het seizoen redelijk hooggespannen zijn. "Wat dat aangaat zitten we in een heel moeizame fase waarbij het lijkt of het elke week slechter gaat dan de week ervoor. Natuurlijk hebben we met het vertrek van Mark Smith en Romano Denneboom aan kwaliteit ingeboet, maar dat we er nu zo voorstaan, had niemand verwacht", vertelt Tidde Tromp, die na elf seizoenen bij de selectie komende jaargang naar HBS vertrekt.
"Onze selectie is niet zo breed en we hebben ook regelmatig te maken met blessures en schorsingen. Dat maakt dat de trainer elke week weer moet puzzelen. De laatste weken spelen er zelfs A-junioren in de basis mee en afgelopen zondag keepte de keeper van het derde bij ons."
Het leidde tot een 2-3 nederlaag tegen Alphense Boys, de nummer drie van de ranglijst. "En dat is doodzonde, want we begonnen beter dan zij. We kwamen terecht op voorsprong, kwamen ongelukkig op 1-2 achter, kwamen weer langszij en toen pakte Wesley Verhoek binnen een halve minuut twee keer geel wegens commentaar op de leiding. Dat betekent natuurlijk dat we hem volgende week weer moeten missen. Uiteindelijk maakten zij de winnende. Daar kan je allemaal clichés op toepassen. 'Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen...' of 'Vanaf nu is iedere wedstrijd een finale'. Ik ben een positief ingesteld mens en ik weet zeker dat we nog voldoende punten gaan pakken. Dat gaat zondag en volgende week zondag beginnen, want dan spelen we tegen de twee ploegen die onder ons staan. Als we uit die wedstrijden zes punten halen, dan ziet de wereld er al snel een stuk mooier uit en het zou fijn zijn om op deze manier het patroon te doorbreken. Daarnaast is het goed dat Levi Schipper ook weer terug is van een schorsing, want afgelopen zaterdag was hij direct weer onze beste man. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat we in mijn laatste seizoen bij DHC niet zullen degraderen. "
De 29-jarige Tromp kwam elf jaar geleden bij de selectie en speelde daarvoor in de jeugd ook al zeven jaar aan de Brasserskade. "Maar komend seizoen vertrek ik naar HBS en daar heb ik drie redenen voor. Ten eerste speelt die club op een hoger niveau; daarnaast is het dichter bij waar ik nu woon en ten slotte vond ik het wel weer eens tijd voor iets nieuws. Ik zit hier al elf jaar bij de selectie, waarvan ik tien jaar getraind heb onder Rob de Lange. Niets ten nadele van hem of de club, maar ik wil ook weleens kijken hoe het er ergens ander aan toegaat."
Dat wordt dus bij HBS. "Twee seizoenen geleden heeft trainer Marcel Koning ook al eens bij mij aangeklopt en toen heb ik ontzettend getwijfeld, maar besloten om te blijven. We hadden een topseizoen en dat smaakte naar meer. Nu, twee seizoenen later kwam de vraag weer. Het zegt dat ze me in ieder geval zijn blijven volgen en vertrouwen in me hebben. Daarnaast is het een club waarbij de normen en waarden hoog in het vaandel staan en daar kan ik me heel goed in vinden. Het feit dat mijn broer Joren, waarmee ik jarenlang heb samengespeeld al vertrokken was, speelt geen rol bij de keuze. Wij hadden niet een speciale connectie in het veld."
In competitieverband speelt Tromp nog acht wedstrijden in het shirt van de hoogst spelende club van Delft, waarmee hij veel mooie dingen meemaakte. "Afgelopen zaterdag was er een reünie en dan kom je zoveel mensen tegen met wie je hebt samengespeeld of die voor je in het eerste hebben gespeeld en dat was zo ontzettend leuk. Zo is de sfeer in de groep sowieso ook hartstikke goed, ook al ontstaat er als de resultaten tegenvallen weleens eerder frictie."
Op voetballend gebied waren er ook mooie momenten. "De promotie van de eerste klasse naar de hoofdklasse, al werden we geen kampioen bijvoorbeeld. Het allermooiste vond ik echter de thuiswedstrijd tegen Be Quick van twee jaar geleden, want daar zat alles in. We speelden om te promoveren naar de derde divisie, terwijl we uit in Haren met 4-0 hadden verloren. In de thuiswedstrijd klopte alles, we kwamen zelfs met 4-0 voor, maar in de blessuretijd scoorden zij nog een keer, waardoor het sprookje voor ons over was. Op dat moment zag je mensen op, maar ook langs het veld met tranen in hun ogen. Ondanks het feit dat de uitslag voor ons negatief uitpakte, maakte dat zoveel indruk op me."
Tromp hoopt dat het bij nog acht wedstrijden voor DHC blijft. "Want als dat het geval is, hoeven we geen nacompetitie meer te spelen om lijfsbehoud. We gaan er tot het eind van het seizoen vol voor en dan neem ik afscheid van deze prachtige club. Daarna begin ik met plezier aan een nieuw avontuur."