Afbeelding

Terrassen en terrasboten

advertenties

De lente is weer begonnen. Dus kunnen we weer met z'n allen de stad in en genieten van het zonnetje, een hapje en een drankje en elkaars gezelligheid. En waar kun je beter van de prachtige historische binnenstad dan in de buitenlucht? Delft telt vele gezellige terrassen en terrasjes.

Het bekendst is natuurlijk wel de grote Markt, al eeuwenlang de plek waar het in Delft gebeurt. En ook anno 2016 valt er van alles te zien en te genieten. De Markt telt een grote variatie aan horecazaken, van kleine cafés en kroegjes tot grotere restaurants. Onmogelijk om hier, op het mooiste plein van Nederland, géén zaak te vinden waar je iets lekkers op de kaart ziet…Bekend en berucht – in de goede zin van het woord – is ook de Beestenmarkt. Ook hier volop horeca en gezellige terrasjes. Vrijwel het hele plein staat vol met tafeltjes en stoelen, waar je onder de prachtige platanen heerlijk neer kunt strijken. Kijkend naar de mensen en de dingen die voorbijgaan.

Genieten op het water
Ook leuk – en typisch Delft: terrasboten. Net even anders dan het standaardterras. Je hoeft in Delft nooit lang te zoeken naar horecazaken met een eigen terras op het water. Zoek een gracht en gij zult een boot vinden. De vijftien Delftse terrasboten gaan rond deze tijd van het jaar, de maanden maart en april, te water. Vervolgens kan iedereen hier de hele lente en zomer op de Delftse grachten lekker worden gegeten en gedronken.