Wat ik zeggen wil...

vaste rubrieken

Reactie Mindmap 1
Geen stijl!! Het ideale raadslid in een mindmap. Ik heb de meeste stemmen als fractievoorzitter gehaald, van de hele raad! Je zal jezelf maar mindmapgoeroe noemen en "het" geeft nog workshops ook. Je hebt totaal geen hersens, lijd je aan eigenheimer? Het, zijn naam is Hans Busker, heeft waarschijnlijk ooit de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Zit te wachten op klandizie! Wat een kennis van zaken, totaal niet ingelezen blijkbaar! Als ik zo een grote broek aan zou trekken zou ik eerst de handelingen van de gemeenteraad er op na slaan. Inderdaad wij waren tegen nog twee etages op het stadskantoor, inderdaad wij zijn tegen de investering van tussen de dertig en 35 miljoen in het Prinsenhof. Inderdaad wij zijn tegen een opvanglocatie in de stad. Inderdaad, wij pakken corruptie keihard aan van gemeenteambtenaren, daar hebben wij graag 8 jaar voor over ivm oud-wethouder Balje, die weer een douceurbaantje heeft gekregen van de vrinden van.. Wij zijn inderdaad tegen de armoe in Delft. Wij zijn niet trots dat Delft de duurste stad van Nederland is. Diverse musea zijn gesloopt en opgegeven en voor wat! Nee mindgekkie, je zal maar een boek hebben dat niemand wil lezen. Velen zullen geen spijt hebben, dit vod niet te hebben aangeschaft. Teveel naar mindfuck gekeken?
Martin Stoelinga

Reactie Mindmap 2
Wij waren tegen het naar Delft halen van een Vermeer omdat er weer een verbouwing van het Prinsenhof voor nodig was. We hebben een zielloze burgemeester weggekregen. We hebben de Oostpoort aangelicht gekregen. Wij hebben gezorgd dat er beveiliging tegen het in het water fietsen/waaien van Delftenaren in de gracht bij het stadskantoor komt. Wij hebben gezorgd dat er een motie aangenomen is ivm prostaatkanker. Wij hebben gezorgd dat wethouder Harpe continue onder druk is gezet ivm verkeerssituatie Buitenhofdreef en Voorhofdreef, waardoor er mede door ons klagen, nu een hele nieuwe indeling gaat komen om meer ongelukken te voorkomen.Wij zijn degenen die in het sociaal domein over asociale deurwaarders zijn begonnen en de Paritas Passé, waar ze het in de raad nog nooit over hebben gehad of hadden gehoord, behalve wij! Wij leggen de godganse dag huisbezoeken af en wij zijn begonnen over het feit dat mensen die uit andere steden komen en een dossier hebben, dat de computers deze dossiers vaak niet kunnen verwerken, omdat deze smart apparaten, een andere taal spreken en dit gevaarlijk kan zijn ivm bijv. Tbs'ers Criminelen maar ook GGZklanten. Wij zijn altijd in de weer om sociale problemen op te lossen. Daar lees ik elders nergens wat van. Last but not least: Ruim 5000 kiezers zo wegzetten, zegt meer over zijn verstandelijk vermogen dan van dat van onze kiezers.
Jolanda Gaal

STIP
STIP is gestegen van 4 naar 6 zetels. Gefeliciteerd! Dit geeft jullie nog meer mandaat om op te komen voor wat studenten belangrijk of leuk vinden, zoals studentenhuisvesting of een poppodium. Ik sprak enkelen van jullie en vroeg waarom STIP er in de afgelopen periode niet voor heeft gezorgd dat de nieuwe Sebastiaans brug er eindelijk komt, zodat de tram kan doorrijden tot de TU. Op de TU is alle kennis over het bouwen van bruggen aanwezig, en de faculteit Techniek, Bestuur en Management weet hoe je zo'n complex project met tegenstrijdige belangen succesvol kunt managen. Jullie hebben toegang tot die kennis. Het antwoord was: dit interesseert ons niet, wij zijn er voor Delftse studenten en die gaan per fiets naar de TU. De tram is voor spoorstudenten. Ik hoop dat jullie vanaf nu jullie taak als volksvertegenwoordigers echt serieus gaan nemen. Elk jaar weer verbazen Delftse studenten de wereld met de snelste zonne-auto. Ga op dezelfde manier werken om de problemen van Delft op te lossen, en kijk daarbij ook naar de speerpunten van andere partijen – daar hoeven jullie echt niet altijd tegen te zijn. Maak teams van TU- en hogeschoolstudenten, begeleid door docenten, voor die trambrug, maar ook voor sociale huurwoningen, starterswoningen, sportvoorzieningen, versneld klimaatneutraal maken van de stad, meer en beter groen, aanpakken van parkeerproblemen, en waardig ouder worden. Laat ze binnen een jaar met fantastische oplossingen komen. Laat de teams ook met elkaar samenwerken, want de problemen moet je soms gecombineerd oplossen, bijvoorbeeld multi-functioneel ruimtegebruik. Wat dat is? Bij Bouwkunde weten ze het. Vorm het volgende jaar weer nieuwe teams om met nog betere plannen te komen. En vergeet ook de financiële kant niet: de schuldenberg verklein je niet door deze te ontkennen of hem voor je uit te schuiven. Om versneld te kunnen aflossen moet je extra inkomsten genereren of uitgaven verkleinen. Verzin creatieve oplossingen. Maak van Delft een echt slimme stad. En als dit lukt zullen over vier jaar ook gewone burgers op jullie willen stemmen. Veel succes en ook veel plezier!
Henk de Vries