Afbeelding
Foto: Koos Bommelé

Uitgaan op de mooiste plekjes in Delft

Algemeen

Dat Delft een prachtig historisch centrum heeft, is natuurlijk geen geheim. Overdag kun je er terecht om te shoppen, maar ook als de winkels dicht zijn is er genoeg te beleven.

Zo zijn er veel verschillende restaurants, zodat u voor elk budget een goede maaltijd kunt krijgen. Ook zijn er vele sfeervolle cafés. Laten we enkele hotspots bespreken.

De Beestenmarkt
De Beestenmarkt is tijdens het terrassenseizoen misschien wel het meest sfeervolle plein van Delft. Rond het beeld van een koe op een pilaar, die herinnert aan de functie die het plein in vroeger tijden had, zijn veel terrassen, waar u terecht kunt voor lekker (speciaal-)biertje, een goed glas wijn of een andere versnapering. Ook is er voldoende te eten, van een simpele borrelkaart via een goede daghap tot een uitgebreid meergangendiner in één van de restaurants die er aan het plein zijn.

De Markt
De Markt is met de Nieuwe Kerk, het Stadhuis en het standbeeld van Hugo de Groot net een openluchtmuseum. Aan dit prachtige plein, waar elke donderdag de weekmarkt wordt gehouden, is voldoende horeca. Zo vindt u er bruine cafés, wat modernere kroegen, restaurants en is het mogelijk om er een ijsje te halen. Bovendien worden op dit grote plein regelmatig grote evenementen georganiseerd, zoals vlak voor en op Koningsdag, tijdens het jazzfestival of de Taptoe.
Ook achter het stadhuis zijn restaurants en eetcafés te vinden die zeker de moeite waard zijn om eens voor een lekker drankje of een heerlijke hap naar binnen te lopen.

Het Doelenplein
Onder de platanen van het Doelenplein waan je je in Franse sferen. Op de sfeervolle terrassen kun je rustig een drankje drinken, maar ook terecht voor een heerlijke maaltijd. Door het sfeervolle karakter van het plein, is het een geliefde plek voor livemuzikanten. Maar ook als je na een lange dag werken op zoek bent naar een beetje rust, zul je deze op dit plein zeker vinden.

De vroege uurtjes
Wie na sluitingstijd van de terrassen en cafés nóg niet naar huis wil, kan het best naar de Kromstraat gaan. In dit karakteristieke, oranje betegelde straatje, is tot in de vroege ochtend van alles te beleven. Zo vindt u er het belangrijkste poppodium van Delft, waar beginnende regionale bands, maar ook landelijk bekende groepen concerten geven. Ook kunt u in de (voor-)zomer genieten van livemuziek of de prachtige binnentuin van Delfts enig overgebleven jazzcafé. Ook kan je hier vroeg op de avond eten in een restaurant, waar je 's avonds, als het meubilair aan de kant is geschoven, op de klanken van de dj uit je dak kunt gaan. Op andere plekken in de stad kun je terecht om op een wat rustiger manier de avond te besluiten met een lekker drankje, een rustig muziekje en een goed gesprek. Dit kan bijvoorbeeld in het café vlak naast de Oude Kerk, dat jarenlang gerund werd door onze nachtburgemeester Leo Quack.