Afbeelding

KNVV organiseert natuurminicursussen

Algemeen

De KNNV is de landelijke vereniging voor veldbiologie, voor actieve natuurliefhebbers en -beschermers. Voor mensen die graag meer over de natuur, planten en dieren willen weten en ervan genieten.

KNNV-leden organiseren natuurexcursies, inventarisaties, lezingen en cursussen, en ze wandelen, fietsen en kamperen veel buiten. Wat is er leuker dan samen met anderen de natuur te ontdekken? Meer een 'huismus'? KNNV Tuinambassadeurs hebben met veel ervaring met natuurlijk tuinieren. Ze weten hoe je meer natuur in je tuin krijgt en hoe je je tuin aantrekkelijk maakt voor vogels, vlinders en andere dieren. De Tuinambassadeurs brengen hun enthousiasme en kennis graag over aan anderen.Je krijgt praktische tips en adviezen over het natuurrijker en diervriendelijker inrichten van je tuin.

Minicursussen
In de komende maanden organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland minicursussen, deze zijn voor natuur- en tuinliefhebbers die meer willen weten van de diverse groepen insecten die wij in onze omgeving tegenkomen.

De data en onderwerpen
9 mei, 10:00 – 12:30 uur, minicursus Wantsen
6 juni, 10:00 – 12:30 uur, minicursus Zweefvliegen
4 juli, 10:00 – 12:30 uur, minicursus Bloemen en bestuivers

Het veld in
Onder leiding van Anna Kreffer gaan de deelnemers na een presentatie het veld in om naar deze groepen te bekijken. Materialen zijn aanwezig, enkele zijn te koop. Locatie Melarium, Melariumpad 11, Delft. Let op: De capaciteit is beperkt. De kosten zijn € 10,-. Inlichtingen 06 – 33 00 1742. Opgeven kan via email:
afdelingDelfland@knnv.nl