Afbeelding

Wandelen met IVN Delft

Algemeen

Leren over de natuur, maar vooral genieten. Met de wandelingen van IVN Delft ontdek je al het moois in je eigen omgeving!

Zondag 13 mei: Grassen
Vaak kijken we er overheen, maar dit keer gaan we speciaal Grassen onder de loep nemen. Ook letterlijk! Dan opent zich een heel eigen wereld van een vaak wonderlijke schoonheid. Start: De locatie is het ecopark in de Harnaschpolder In Delft bij de ingang van De Kleine Wildernis op de hoek van de straat Kopkas en de Van Paassenkade. Tijd: 14.00 – 15.30 uur.

Zondag 20 mei en 19 augustus. Wandelen met aandacht
Tijdens deze wandeling zal vooral het ontspannen en relaxen centraal staan. De gedachtestroom die we soms kunnen hebben tot stilstand brengen.
In het "Hier en Nu" zijn. We vlechten speelse oefeningen in elkaar met o.a. sensitieve natuurervaringen en soms korte loop/stilte meditaties in een leuke afwisselende wandeling van anderhalf uur waarin een hoop te ervaren en te beleven valt. Start: Bruggetje aan het einde van de Bieslandseweg/ Hazenpad Delfgauw bij het Speelbos Biesbush. Auto's: parkeerplaats 4. Tijd: 14.00 – 15.30 uur.

Zondag 12 augustus Eetbare natuur
Wat kunnen we aan eetbare planten vinden in de stadsparken van Delft? Hoe maak je het klaar? Wat kun je beter laten staan? Ga mee met deze excursie en vind de antwoorden op deze vragen! Tijd: 14.00 – 15.30 uur.
Start: Zie web-site van IVN Delft
Zondag 9 september. Stadswandeling De Wilde Stad.
Hoe wild is de Delftse binnenstad? Als je meegaat met deze excursie kun je zelf ontdekken welk wild je in de stad tegenkomt. Je zult zien dat de natuur altijd een plekje vindt, in de kieren en gaten tussen de stenen en zelfs op de kademuren van de grachten.
Tijd: 14.00 – 15.30 uur. Start: Ingang van het Prinsenhof aan het St. Agathaplein 1 in Delft