Afbeelding
Foto: Esther Luijk

Het goede doel steunen met muziek en lekker eten

Algemeen

Heerlijk eten, genieten van live-muziek en daarmee ook nog het goede doel steunen. Het kan zaterdag 21 april in Theater de Veste.

In het theater wordt een benefietconcert georganiseerd ten behoeve van MS research. Vooraf aan het concert hebben de gasten de mogelijkheid om deel te nemen aan een walking diner.

Groeiend plan
Het idee voor het evenement kwam van de Delftse coverband Dropbox. Een droom van hen was om samen met een koor en orkest een aantal popnummers ten gehore te brengen. "We kregen toen het plan om er een goed doel aan te koppelen", vertelt Joost Konings, bassist van Dropbox. "Mijn dochter Yara is 26 en lijdt aan de ergste vorm van MS. Voor onderzoek is veel geld nodig, dus de bestemming voor de opbrengsten was gauw gevonden. Vervolgens zijn we andere muzikanten gaan benaderen of ze met ons mee wilden doen. De respons was overweldigend."

Deelnemers
Door vrienden, kennissen, familieleden en collega's te benaderen, werden in no time tientallen muzikanten bereid gevonden deel te nemen aan de benefietavond. Zo staan onder meer Delft Brass, Capital S, Jessica Konings en Ricky Koole op het programma. "Er zijn meerdere redenen voor mij om mee te doen met deze speciale avond", vertelt Ricky. "Ten eerste ken ik Joost en Jacqueline, twee van de initiatiefnemers, persoonlijk en wil ik ze graag steunen in hun initiatief. Ten tweede heeft mijn stiefvader MS en weet ik dus hoe fijn het zou zijn als er meer geld kwam voor onderzoek naar die nare ziekte." Ook Ferdinand Bakker hoefde niet lang na te denken toen hem werd gevraagd mee te doen. "Als muzikant ben ik me maar al te zeer bewust van het feit dat mijn vingers het doorgeefluik van mijn creatieve uitingen en emoties zijn. Het idee dit door een tot nu toe ongeneeslijke ziekte niet meer te kunnen lijkt me een zo niet voor te stellen gemis, dat meedoen aan dit project voor mij vanzelfsprekend is." Burgemeester Marja van Bijsterveldt komt de avond openen, en Gregor Bak neemt de presentatie voor zijn rekening.

Walking diner
Vooraf aan het concert kan tegen meerprijs worden genoten van een walking diner in het Theatercafé, volledig verzorgd door Miranda Staak en haar team van Vrije Smaken. Marjon Verhoeven is verantwoordelijk voor de catering. Volgens haar wordt het een onvergetelijk evenement. "De gasten hebben de hoofdrol die avond", zegt ze. "Ze worden echt in de watten gelegd. Het diner, de catering, alles wordt verzorgd door professionals. De gasten kunnen een viergangendiner verwachten met als thema de wereldse keuken, met veel biologische groentes en kruiden. Er wordt wijn bij geserveerd, de gasten worden ontvangen met een welkomstdrankje, en ook tijdens het eten speelt er al livemuziek van onder andere Jessica Konings en Loek van der Knaap. Kortom, een fantastische avond, je krijgt echt waar voor je geld."

Kaarten inclusief diner kosten 100 euro, exclusief diner 50 euro. Meer informatie en kaarten bestellen via www.msbenefietdelft.nl