Gerard Romeijn met zijn gouden plaat 'Emotions'. (Tekst & Foto: Martin Reitsma)
Gerard Romeijn met zijn gouden plaat 'Emotions'. (Tekst & Foto: Martin Reitsma)

Wonderful impressions met Gerard Romeijn

advertenties

In de jaren zestig was Delftenaar Gerard Romeijn één van de meest toonaangevende muzikanten van ons land. Hij speelde onder meer in de Delftse Tee Set en later bij The Motions. Op 13 april wordt deze band in het zonnetje gezet tijdens de releaseparty van hun nieuwe CD box bij Parkroad Café.

De nieuwe CD box van The Motions geeft een mooi overzicht van de toen heersende beat- en popcultuur - van internationale allure - in ons land.

Beatsensatie
In 1966 had de Delftse Tee Set met Early in the morning een eerste singlehit. Don't you leave. Please call me, Tea is famous, Ma Belle Amie, She likes weeds en zoveel andere grote hits volgden. Tot in de Amerikaanse Billboard top 5 toe in 1970 met Ma Belle Amie. Gerard maakte een aantal jaren deel uit van de band totdat hij in 1967 Robbie van Leeuwen opvolgde bij The Motions. Krantenkoppen in die tijd: 'Nederlands beatsensatie' én 'Holland heeft een internationale beatgroep'. Die tijd bij The Motions was voor mij heel bijzonder vertelt Gerard. "Ik genoot meer vrijheid bij The Motions dan bij de Tee Set. We zaten midden in de flower powerperiode en namen bijzondere albums op zoals ' Impressions of Wonderful' en scoorden singlehits. Ik speelde aanvankelijk gitaar, na de komst van Leo Bennink ben ik gaan bassen. Een van onze meest memorabele optredens was in de Haagse dierentuin. Daar stonden ook leden van The Golden Earrings, Cuby & The Blizzards en The Outsiders naar ons te kijken. Een ander hoogtepunt was ons optreden voor de televisie op Majorca. Later deze week zit ik opnieuw in Spanje. Ik ga dan onder meer met Ron Westerbeek van Sandy Coast een jamsessie doen." Ook van deze band kwam onlangs een Universal CD Box uit, een prachtig eerbetoon aan Hans Vermeulen. De releaseparty bij Parkroad Café is op 13 april, 20.00 uur, Nobelstraat 11B in Den Haag.