De aanplant van de eerste boom, met rechts wethouder Stephan Brandligt. (foto's: Koos Bommelé)
De aanplant van de eerste boom, met rechts wethouder Stephan Brandligt. (foto's: Koos Bommelé)

Wilde Wachters planten het derde Tiny Forest van Delft

Algemeen

Het aanplanten van het derde Delftse Tiny Forest is afgelopen woensdag begonnen. Het aanplantmoment vond plaats op de Schoemakerplantage. De eerste boom werd geplant door wethouder Stephan Brandligt, met hulp van Jelle de Jong (directeur IVN) en Anton Schalken (projectontwikkelaar AM).

De groepen 5 en 6 van de Cornelis Musiusschool hebben geholpen bij het aanplanten van het minibos. Het Tiny Forest wordt door de school gebruikt als buitenleslokaal. Ook zullen de leerlingen in groepjes als tijdelijke boswachter, een Wilde Wachter, het bos onderhouden en onderzoekjes uitvoeren. Door de buitenlessen leren ze in de praktijk over de natuur in plaats van alleen uit boeken.
Marja Bocxe, directrice van de Cornelis Musiusschool, vindt het belangrijk om dit Tiny Forest aan te laten leggen, omdat het voor de leerlingen een kans is om regelmatig zinvol met de natuur bezig te zijn. De kennis die de kinderen opdoen over de natuur biedt een nieuwe kijk op het groeien van de natuur. Een gezamenlijke verantwoording voor dit stukje bos, maakt dat zij een unieke ervaring hebben.
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Afbeelding