Bijzonder zijn de ceremonies die een vast onderdeel zijn van elke SamenLoop zoals de Kaarsenceremonie.
Bijzonder zijn de ceremonies die een vast onderdeel zijn van elke SamenLoop zoals de Kaarsenceremonie.

Eerste SamenLoop voor Hoop Delft

Algemeen

Al 27 teams wandelen mee met 24-uurs wandelestafette tegen kanker. Bij elkaar hebben al ruim 240 wandelaars zich ingeschreven voor deze eerste SamenLoop voor Hoop in Delft.

Eén op de drie mensen krijgt deze nare ziekte. Zo kent iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Op 9 juni starten de wandelaars om 14.00 uur met deze 24 uur durende wandelestafette. Wil je ook dat gevoel van machteloosheid een dag opzij zetten? Schrijf je in op www.samenloopvoorhoop.nl/delft.

De teams komen nu ook al volop in actie. Met de verkoop van kaarsenzakken voor hoop, armbandjes en andere mooie activiteiten zamelen ze geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Tijdens de SamenLoop staat het wandelen, waarbij de teamleden elkaar afwisselen gedurende 24 uur, centraal. Daarnaast zijn er op het Mekelpark van de TU live-optredens, gezellige marktkraampjes en diverse andere leuke activiteiten voor jong en oud.

Teamcaptainavond
Om de teams te informeren en te ondersteunen in hun voorbereidingen organiseert de SamenLoopcommissie speciale teamcaptainavonden. Donderdag 5 april vindt voor de tweede keer zo'n informatiebijeenkomst plaats. Alle teamcaptains zijn van harte welkom in de Aula van de TU Delft, aanvang 20.00 uur. Ook als je nog geen team hebt aangemeld of graag eerst meer informatie wil over de SamenLoop, ben je van harte welkom. Meld je aan via delft@samenloopvoorhoop.nl.
Het is geen wedstrijd. Iedereen kan meedoen, jong of oud, ziek of gezond. Dus doe zoals de 240 wandelaars al hebben gedaan, vorm een team of geef je op als individuele loper. Aanmelden kan via www.samenloopvoorhoop.nl/delft.
In Delft werkt Samenloop voor Hoop samen met het inloophuis Deborah, het ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten.