Afbeelding

Mark en Sef Buitenhuis

vaste rubrieken

Wat zijn jullie aan het doen op de Brabantse Turfmarkt?
We zijn onderweg naar de supermarkt, mijn vrouw heeft al de kip gehaald van de poelier op de markt, aan mij de taak om er iets lekkers van te maken vanavond. Dus we gaan even de rest van de ingrediënten halen.

Verder nog plannen, na het winkelen?
We gaan nog naar de spelotheek vanmiddag, daar kan Sef heerlijk spelen met de blokken en de kleurpotloden en ik lekker een kopje koffie drinken. Het is een ideale plek voor jonge ouders.

Wat doet u in het het dagelijks leven?
Ik ben docent aan de Vakschool in Schoonhoven, een opleiding voor onder meer goud- en zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek. Ik ben ontwerper en vormgever en leer ze bovendien over de commerciële kant van het vak.

Wat een bijzondere school!
Zeker, ik werk er nu acht jaar en ben er nog lang niet uitgekeken. De leerlingen werken met bijzondere materialen, het is zowel creatief als technisch, echt heel erg leuk.

Is goudsmid geen uitstervend vak?
Nee hoor. De klassen zijn niet groot, maar als je een uniek sieraad wilt, bijvoorbeeld trouwringen, zal je het toch ergens moeten laten maken. Dat haal je niet bij de Zinzi. Er zullen altijd goudsmeden nodig zijn.

Wilt u nog iets anders kwijt?
Tweede Pinksterdag is het de nationale Zilverdag in Schoonhoven. De historische binnenstad is die dag één grote goud- en zilversmidswerkplaats, echt de moeite waard om te bezoeken!