De cursus 'Leren werken met de digitale overheid' maakt deelnemers Digisterker. (Foto: PR)
De cursus 'Leren werken met de digitale overheid' maakt deelnemers Digisterker. (Foto: PR)

Cursus 'Leren werken met de digitale overheid'

Algemeen

De cursus 'Leren werken met de digitale overheid' maakt deelnemers Digisterker

Op dit moment zijn veel mensen bezig met de digitale belastingaangifte. En zo wordt steeds meer dienstverlening van de overheid gedigitaliseerd: een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken, toeslagen aanvragen of pensioenoverzichten inzien. Hoe dat allemaal werkt en hoe de DigiD daarbij gebruikt wordt, komt aan bod in de Digisterker-cursusreeks 'Leren werken met de digitale overheid' die de Bibliotheek Oostland dit voorjaar wederom organiseert. De cursussen vinden plaats op diverse locaties in Pijnacker-Nootdorp.

Basiskennis vereist
De cursus bestaat uit drie lessen van twee uur en wordt gegeven door speciaal hiervoor opgeleide docenten. Het enige wat cursisten nodig hebben voor deelname aan deze Digisterker-cursus is wat basiskennis van en ervaring met internet en e-mail, en uiteraard een werkend DigiD. Het verdient de voorkeur om de cursus te volgen in de gemeente waar men woont, omdat ook het werken met de gemeentelijke website in de cursus aan de orde komt. Kosten voor deelname bedragen 10 euro, inclusief handboek. De Digisterker-cursussen worden georganiseerd in samenwerking met de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, SeniorWeb en de SWOP.

Data en tijden
Maandag 9, 16 en 23 april van 13.30–15.30 uur, kerkelijk centrum Nové in Nootdorp.
Woensdag 9, 16 en 23 mei van 10.00-12.00 uur, dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker.

Meer informatie en aanmelden kan bij Kimberly Steenbergen via k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of 06 - 45 68 45 90. Het is ook mogelijk om aan te melden bij een vestiging van de Bibliotheek Oostland.