Afbeelding

Gaia van der Lecq (15)

vaste rubrieken

Gaia wil dolgraag meedoen aan de World Championships Of Performing Arts in Hollywood. Om die droom te verwezenlijken zoekt ze sponsors.

1. Waarom wilde je bij het VAK op de foto?
Ik volg hier nu voor het derde jaar toneellessen, dus ik ben hier veel te vinden. Hier speel ik vanavond ook de generale repetitie van de Griekse tragedie Antigone.

2. Waarom is acteren zo leuk?
Op het toneel durf ik meer en kan je zijn wie je wilt. Door telkens iemand anders te spelen, ontdek je ook wie je zelf bent. Ik heb bijvoorbeeld ontdekt dat ik helemaal niet zo verlegen ben als dat ik ooit dacht!

3. Wil je liever acteren in films of op toneel?
Het is allebei fantastisch. Toneel heeft dat theatrale en grootse en film aan de andere kant het kleine en intieme. Ik heb voor mezelf nog geen keuze kunnen maken.

4. En in juli wil je dus naar Hollywood?
Ja, daar vindt het WCOPA plaats, de olympische spelen onder de podiumkunsten. Ik heb onlangs auditie gedaan, want niet iedereen mag zomaar meedoen. Maar ik heb me succesvol geplaatst voor Team Nederland!

5. Wat ga je daar dan precies doen?
Ik mag als junior deelnemen in de categorie acteur. Ik neem deel aan alle zes subcategorieën; film, klassiek, komedie, drama, modern en open. Hiermee zijn medailles te winnen, maar ook scholarships, en er lopen scouts en agences rond. Ook kan ik deelnemen aan bootcamps, waar je lessen en workshops volgt. Superleuk dus!
6. Dat zijn veel verschillende genres om te spelen!
Ja, eigenlijk ligt drama mij het best, dat ligt het dichts bij mijn eigen persoonlijkheid. Maar om in aanmerking te komen voor een scholarship is het belangrijk dat je zoveel mogelijk verschillende technieken laat zien.

7. Dat tripje kost vast een hoop geld...
De hele reis kost zo'n 4000 euro en dat heb ik helaas niet zomaar in mijn tas zitten. Ik hoop daarom mensen of bedrijven te vinden die mij willen sponsoren om mijn droom waar te maken.

8. Staat er nog iets tegenover voor de bedrijven?
Zeker, hun logo komt op mijn rugzak, en voor echt grote sponsors heb ik een plekje voor het logo gereserveerd op mijn jas.

9. Wat is je ultieme doel?
Een professioneel actrice worden, en mijn passie uitvoeren. In Nederland of Amerika, dat maakt niet veel uit. Hoewel, als ik straks toch in Hollywood ben, kan ik alvast een plekje uitzoeken voor mijn eigen ster op de Walk of Fame!

10. Wat zou je doen als je burgemeester van Delft was?
Ik zou kunst en cultuur toegankelijker maken voor iedereen. Er wordt nu wel heel veel op bezuinigd.

Ook sponsoren? Kijk op https://cultuur.talentboek.nl/talenten/wcopa