Afbeelding

Makelen is een kwestie van kennen en gekend worden

wonen

Een eerste kennismaking met Björnd Makelaardij begint al in de etalage van het kantoor op de hoek van de Binnenwatersloot met de Oude Delft: vier grote schermen laten de gezichten van het enthousiaste en kundige team van Björnd zien, maar natuurlijk ook het aanbod van woningen dat de makelaardij te bieden heeft.

Zo is één van de schermen specifiek gewijd aan het segment 'exclusieve woningen'. "In dat segment gebeurt steeds meer", aldus Björnd. "Dat heeft met de markt te maken. Nu mensen weer meer vertrouwen krijgen en hun koophuis makkelijker kunnen verkopen, durven ze ook zelf naar een huis uit een hogere klasse te kijken." Wat maakt een woning 'exclusief?' "Dat wordt niet alleen bepaald door de prijs, maar vooral door de eigenschappen van de woning: de ligging, de grootte, is het bijvoorbeeld een monumentaal pand, of ligt er een grote tuin omheen?" ieder detail telt. Dat betekent dat het team van Björnd altijd bezig is om hun kennis van de beschikbare woningen te vergroten. Want iedere eigenschap kan het verschil maken. "Lokale kennis is belangrijk", verzekert Björnd. Wij kiezen er bewust voor om echt in Delft en een nauwe cirkel daaromheen te werken. Je moet weten wat er gebeurt. We willen ook de mensen kennen. Daardoor kunnen we onze klanten met zelfvertrouwen tegemoet treden."

Kennis maken
Het is echt een kwestie van kennen en gekend worden, benadrukt Björnd. "Daarom raad ik mensen aan om met ons kennis te komen maken, zelfs als je nog geen concrete plannen hebt voor het kopen of verkopen van een huis." Wat daar de gedachte achter is? "De aankoopbegeleiding is de laatste jaren echt anders geworden. Door de hectiek op de markt is snelheid vereist. Er is vaak weinig bedenktijd. Maar tegelijkertijd moet je wel voor jezelf de rust bewaren. Daarom is het goed om het hele proces van een huis kopen alvast vooraf te overdenken: hoe kom ik aan een nieuw huis? Wanneer doe ik wat? En hoe zorg ik dat ik niet teveel betaal? Daar komen wij om de hoek kijken. Wij kennen de markt en de mogelijkheden tot in detail. Vervolgens maken we graag kennis met u en uw wensen, en zo kunnen we vraag en aanbod op elkaar afstemmen. Als je dat van te voren doet, dan spaar je tijd op het moment dat er écht een huis is dat je aanstaat, en kun je sneller handelen. Wij zeggen altijd: door van te voren de praktische punten al zo goed mogelijk in kaart te brengen en waar mogelijk te regelen, kunnen we ruimte voor het hart maken. Want een huis kopen is nu eenmaal niet alleen maar een rationele afweging van voor- en tegenargumenten. Er komt ook emotie bij kijken. En dat moet ook de doorslag geven. Wij, als professionals, hebben die emotie niet en kunnen je dus op het moment waarop je dat ècht nodig hebt van goed en nuchter advies voorzien.
Blijf dus niet staan voor de schermen in de etalage van Björnd, maar durf ook gewoon eens binnen te stappen en kennis te maken. Ook als je nog geen concrete plannen hebt. Björnd en zijn mensen ontvangen u graag, want "mensen kennen en matchen aan hun droomwens, dat is toch wel één van de mooiste onderdelen van het vak!"