Soraya (l) en Petra (r) zien u graag komen! (Foto: EvE)
Soraya (l) en Petra (r) zien u graag komen! (Foto: EvE)

"Eigenlijk zien we dit niet als werk"

kijk op de wijk

Toe aan een nieuwe inrichting of een beautybehandeling? Dan kun je bij de winkel 'BIJ DIE MEIDEN ' aan de van Foreestweg je hart ophalen.

Op 1 maart bestond de winkel BIJ DIE MEIDEN 1 jaar. Bij dit mini warenhuis aan de Van Foreestweg nr. 6 in Delft komt u voor alles aan uw trekken: Beauty (kapper en pedicure), health, lifestyle & interieur, vintage meubels, fashion, maar ook cadeaus en koffie 2 Go. Eigenaresses Petra Winkel en Soraya Luck zijn een jaar geleden het avontuur aangegaan en met succes! "We hebben inmiddels al een hoge gunfactor in de buurt", vertelt Petra. "Ze komen hier niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een bakkie en een praatje." En dat is precies de bedoeling, want de sociale functie van BIJ DIE MEIDEN is voor 'de meiden' heel belangrijk: "Wij zamelen af en toe ook spullen in voor Terre des Hommes", legt Petra uit. "Wij zijn hier gemakkelijk bereikbaar en brengen het eens per twee weken zelf weg." de sociale functie blijkt ook uit andere dingen: "We krijgen heel veel hulp van vriendinnen voor allerlei klusjes en hulp."

Van alles wat
Het assortiment van BIJ DIE MEIDEN is niet eenvoudig in één zin, of zelfs maar een alinea, samen te vatten. Zo bent u voor Beauty bij BIJ DIE MEIDEN aan het juiste adres, bijvoorbeeld gelnagels en wimperextensions. Bij Hairstylist Soraya kunnen vrouwen én mannen terecht voor een verf- en knipbehandeling. "Soraya is echt heel kundig", verzekert Petra. "Ze kapt al sinds haar 14e en kan eigenlijk meer een haarkunstenaar genoemd worden." Zelf is Petra pedicure.
Daarnaast vind je bij BIJ DIE MEIDEN allerlei prachtige vintage meubels die nieuw leven ingeblazen zijn. "We zoeken die zelf op Marktplaats", zegt Petra. "En we krijgen geregeld iets van buurtbewoners aangeboden." Zo'n gebaar wordt gewaardeerd maar Petra en Soraya nemen niet àlles aan: "we zijn geen kringloopwinkel." De winkel is rijk gevuld met allerlei huisraad. Ook accessoires (denk aan kaarsen, potten, vazen, schilderijen etc.) zij ruimschoots voorradig. Ideaal als cadeau of voor uw inrichting. Even snuffelen loont vaak de moeite!

Bakkie doen
"Het eerste jaar is omgevlogen", aldus Petra en Soraya. "En we zijn het alleen maar leuker gaan vinden. Eigenlijk zien we het niet als werk. De meiden leren kennen? Even gezellig binnen of buiten op het terras een bakkie doen of een coffee2 Go ? Het kan allemaal: "Kom gezellig langs aan de Van Foreestweg 6. De koffie staat klaar!" Meer weten: Petra: 06-44488907. Soraya: 06-8893042. Facebook: https://m.facebook.com/Bij-Die-Meiden