Wethouder Stephan Brandligt heeft de laadpleinen geopend door een 'Hydrolectric' auto op te laden.
Wethouder Stephan Brandligt heeft de laadpleinen geopend door een 'Hydrolectric' auto op te laden.

Laadpleinen Wilhelminalaan per nu in gebruik

Algemeen

DELFT – De laadpleinen voor elektrische voertuigen aan de Wilhelminalaan en het Laantje achter Wilhelmina zijn sinds afgelopen week officieel in gebruik genomen.

De ingebruikname gebeurde door wethouder Stephan Brandligt. Bij deze innovatieve oplossing worden geen parkeervakken gereserveerd voor elektrische voertuigen, dus ook een 'niet elektrische rijder' mag daar parkeren.
De wethouder heeft de laadpleinen geopend, door een 'Hydrolectric' auto op te laden. Deze elektrische auto is een auto volgens het principe 'Car as Powerplant'. Naast het opladen van de eigen accu's tijdens rijden en stilstaan en het opladen aan de laadpaal, heeft deze auto ook de functie om zelf elektriciteit te produceren en terug te geven aan het stroomnet.
Op beide oplaadpleinen staan vier oplaadpalen - met elk twee stroomaansluitingen - voor acht parkeerplaatsen. Het systeem zoekt zelf uit waar de stroom naartoe moet. De oplaadpunten zijn compact en gemaakt van volledig gerecycled kunststof. De laadpleinen zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland uit het Nationaal Samenwerkingsprogramma luchtkwaliteit.
Kijk voor meer informatie over elektrisch rijden in Delft op www.delft.nl/milieu/delft-wordt-groen/elektrisch-rijden.