Loes van Damme heeft, met een beetje creatief rekenen, al 100 jaar ondernemingservaring. (Foto: PR)
Loes van Damme heeft, met een beetje creatief rekenen, al 100 jaar ondernemingservaring. (Foto: PR) Foto: Esther Luijk

Ondernemen in de (PC) Choorstraat in Delft

advertenties

Voor iemand die bij lange na nog niet de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, is 65 jaar ondernemen knap, heel knap zelfs. Maar dat is Loes van Damme. Alles bij elkaar opgeteld is het zelfs eerder 100 jaar.

Ga maar na. Chocolaterie Leonidas is gestart in 1982, Lunchcafé Leonidas is gestart in 1990 en Georg Jensen Damask is gestart in 2002. Dan hebben we het nog niet over Chocolaterie Leonidas in de winkelcentrum De Hoven, in Leiden, in winkelcentrum de Boogaard in Rijswijk en als laatste, vorig jaar, in het Stadshart van Zoetermeer. Samen dus ruim 100 jaar.

Online shoppen
Is ondernemen nog wel te doen tegenwoordig, met al die randverschijnselen zoals a.o. webshops en zogenaamde sociale media net alsof er ook asociale media zouden zijn? Komt de huidige klant nog buiten of zit die de hele dag lekker in z'n eentje achter een veel te klein scherm? Ook dit fenomeen snijden we even aan bij onze gepokt en gemazelde onderneemster. Het valt allemaal wel mee zegt Loes. Wij zitten hier op een prima plek in de stad, midden in de Choorstraat,ook wel eens gekscherend de PC Choorstraat genoemd. Het is nog steeds de belangrijkste winkelstraat van Delft met leuke ondersteunende functies van allerlei musea in de directe omgeving en niet te vergeten het koninklijk marktplein. Ondanks alles zijn er altijd mensen in de straat, soms wat meer dan anders uiteraard, maar over het algemeen geen klagen.

Service
Het leukste van het ondernemen, volgens Loes' eigen zeggen, is het steeds maar weer veranderen en het aanpassen van de zaken om juist de veranderende consument zijn stoel uit te krijgen. Bij ons staat service hoog in het vaandel zegt ze, dat is onze kracht, hiermee onderscheiden wij ons van de digitale, onpersoonlijk wereld.