Afbeelding

Tatyana Budantseva (46)

Algemeen

Wat ben je momenteel aan het doen hier in de Amalia van Solmslaan?
Ik woon hier en begin net aan de wandeling met mijn drie raszuivere Spaanse Hazewindhonden. De honden komen uit Spanje. Ze waren gedumpt en ik heb ze geadopteerd. Er is een Nederlandse stichting die dit regelt. Ze heten Baldomero, Cassius en Omar. Het is lekker weer vandaag, dus ik wil er een paar kilometer met ze op uit.

Hoe kom je aan die mooie bijzondere naam?
Ik kom oorspronkelijk uit Rusland en woon inmiddels 20 jaar hier in Delft. Het eerste dat ik heb gedaan is de Nederlandse taal leren en die spreek ik nu vloeiend.

Ga je vanavond nog iets doen?
Vanavond ga ik werk verrichten voor mijn eenmanszaak. Ik maak illustraties en grafisch ontwerpen. Die zet ik online te koop en dat gaat hartstikke goed. Ook Delfts Blauwe illustraties heb ik in mijn assortiment.

Wat is je dagelijkse werk?
Ik was architect maar door de economische crisis was er geen werk meer en ben ik voor mezelf begonnen. Die creativiteit verkocht gelukkig wel en nog steeds.

Heb je verder nog iets gedaan de afgelopen week?
Ik was een beetje ziek, maar ben nu weer beter om leuke dingen te gaan doen. Ook heb ik weer gesolliciteerd bij een architectenbureau. Ze bellen morgen of het wat gaat worden. Erg spannend dus.

Wat is voor jou het nieuws van de afgelopen week?
Dat de Xenos dicht gaat. Ik kom daar graag. Die winkel is echt een inspiratiebron voor mij. Hopelijk zet de nieuwe eigenaar het concept voort.