Ook voor gitaarles zit je goed bij Rootz! (Foto: PR)
Ook voor gitaarles zit je goed bij Rootz! (Foto: PR)

Rootz Muziekscholen: "We geven lessen voor iedereen"

kijk op de wijk

Een muziekinstrument leren bespelen of werken aan je zangtechniek? Bij Rootz Muziekscholen kan het. In Delft, Pijnacker en Nootdorp.

Vorig jaar vierde Rootz Muziekscholen haar 25-jarig bestaan. En dit jaar gaan ze gewoon enthousiast verder. Wat in 1992 begon met 200 leerlingen is uitgegroeid tot een allround muziekschool met ruim 700 leerlingen en 34 docenten. De hoofdlocatie van Rootz is te vinden aan de Phoenixstraat in Delft. Directeur Guus Jochems verheugt zich over het feit dat het werk aan de Spoorzone bijna klaar is: "Daarmee komen we op een prachtige plek te zitten, en met de ondergrondse Prinsenhofgarage vlak voor de deur zijn we straks super goed bereikbaar." In Pijnacker geven de docenten van Rootz Muziekscholen les in het CJMV gebouw aan de Kerkweg. In Nootdorp is Cultura in de Dorpsstraat de thuisbasis.
Muziek spelen leuker maken
Bij Rootz kun je naast zanglessen volgen ook tal van muziekinstrumenten leren bespelen: piano, gitaar, basgitaar en contrabas, viool, blaasinstrumenten als klarinet, saxofoon en dwarsfluit en natuurlijk drums. "Veel van onze lessen zijn één op één of in twee- of drietallen. Wie geïnteresseerd is kan vrijblijvend een kennismakingscursus volgen. We geven lessen voor iedereen: van 1-jarigen met 'Muziek op Schoot' tot seniorencursussen." Guus Jochems begon indertijd kleinschalig: "Ik heb zelf aan het conservatorium gestudeerd en gaf les op muziekscholen. Maar ik had het idee dat het anders kon, leuker vooral en minder schools. Ik wilde meer aansluiten bij de beleving van jongeren en het vooral ook leuker maken. Zo begonnen wij al snel met bandcoaching bijvoorbeeld." Dat Jochems indertijd de tijdgeest goed aanvoelde blijkt wel uit het feit dat zijn visie inmiddels gemeengoed is geworden bij veel andere muziekscholen. En uiteraard is voortgezet bij Rootz zelf. Het hoge niveau en de stijl van lesgeven brengt veel leerlingen naar Rootz: "De piano is ons populairste instrument", aldus Jochems. "Daar hebben we een goede naam in opgebouwd, mede door de deskundigheid en diversiteit van onze docenten. Of je nu klassiek, pop of jazz wil leren spelen, het kan bij ons. Wie gitaar wil leren spelen is bij Rootz ook aan het goede adres: "We hebben nog verschillende plekken vrij, zowel bij akoestische als elektrische gitaar." Inmiddels is Jochems alweer stilletjes bezig met de voorbereidingen van wat het jaarlijkse hoogtepunt bij Rootz Muziekscholen is: de Open Dagen. "Dit jaar zijn die op 16 juni in Pijnacker en op 24 juni in Delft. Een prachtig open podium waar al onze instrumenten én zang vertegenwoordigd zijn!" Kijk voor informatie over de lessen bij Rootz op www.rootzmuziekschool.nl.