Afbeelding

Marc en Siem Trebels (45 en 9 jaar)

vaste rubrieken

Wat ben je momenteel hier aan het doen op het Bastiaansplein in Delft?
Ik heb net mijn jongste zoon opgehaald, hij had een speelafspraakje bij een vriendje. Het was op loopafstand, dus lekker dichtbij.

Ga je vanavond nog iets doen?
Nee hoor, ik ben de hele week al veel op pad geweest. Ik kom net terug uit Rotterdam. Vanavond maar lekker rustig thuis blijven en voetbal kijken. Volgens mij is AC Milan tegen Arsenal op televisie.

Wat doe je dagelijks?
Ik ben zelfstandig recruiter en help mijn klanten met het vinden van de juiste mensen. Ik ben dus dagelijks bezig mensen te werven en te selecteren waarmee openstaande vacatures vervuld kunnen worden. Het is erg leuk werk.

Heb je verder nog iets gedaan de afgelopen week?
Gisteren heb ik een interessante workshop gevolgd, over de impact van de nieuwe privacy wetgeving voor HR en recruitment.
De Algemene Verordening Gegevensbescherming wordt op 25 mei actief. Ik denk dat het goed is dat het zo geregeld gaat worden, maar heeft wel impact voor organisaties. Die zullen daar dus tijdig mee aan de slag moeten.

Wat is voor jou hét nieuws van de afgelopen week?
Dat is voor mij dan toch wel het goede nieuws dat volgens het CPB de economie op stoom is en het aantal werklozen daalt naar het laagste punt sinds 2001.
En dat zie ik dan weer terug in het aantal stijgende vacatures bij mijn klanten.