Afbeelding
Foto: Esdor van Elten

Politieke Stellingname: stem op VVD, want ...

Politiek

VVD,
Bart Smals:

Stem op de VVD want de VVD wil Delft nog gaver, beter, schoner, goedkoper en mooier maken. Dit gaan wij doen door de lasten te verlagen, en woningen bij te bouwen zodat alle Delftenaren een huis kunnen vinden die bij hun behoefte past. Ook willen we met de bezem door alle regels zodat het makkelijker wordt om te ondernemen. Op die manier ontstaat er werkgelegenheid voor iedereen: van betonvlechter tot computerprogrammeur. We willen veel meer aandacht voor het onderhoud in alle wijken en we willen de TU campus veranderen in een levendige en gezellige stadswijk. Zo kan er balans gevonden worden tussen de levendigheid van een studentenstad en de bewoonbaarheid voor alle Delftenaren.
Het is niet uit te leggen dat Delft veel duurder moet zijn dan vergelijkbare steden in Nederland. Dat betekent dat de lasten voor woningbezit (OZB) wat de VVD betreft omlaag moeten tot minimaal onder het landelijk gemiddelde. Ook zien we dat het voor Delftenaren met een gewone baan, starters en doorstromers op de woningmarkt moeilijk is om een passend huis te vinden. Deze zijn er simpelweg niet voldoende in Delft. Daarom wil de VVD dat er veel wordt gebouwd in het middensegment zowel koop als huur (€700-€1000,- huur/ hypotheek lasten). Ook moeten er woningen worden gebouwd in het hoge segment en vrije kavels moeten beschikbaar komen. Hiermee wordt niet alleen het woningaanbod meer evenwichtig, maar we vergroten ook de doorstroom op de woningmarkt zodat de iedere Delftenaar goed kan wonen.
Het groen moet in alle wijken van de stad worden aangepakt. Het gras staat soms wel neus-hoog. Dat is echt een doorn in ons oog. Het zelfde geld voor het kroos in de grachten. De grachten moeten gewoon schoon zijn. Net zoals het zwemwater dat ook gewoon schoon en veilig moet zijn. Verder wil de VVD op gebied van huisvesting en leefbaarheid dat de TU campus wordt aangepakt. De campus kan een echte mooie stadswijk worden met horeca, supermarkt, sportvoorzieningen enz. Op die manier wordt het een levendige stadswijk waar het goed wonen, recreëren en studeren is voor alle Delftenaren.
Ook is er in Delft een tekort aan werk. Dit geld niet alleen voor hoog opgeleide banen maar zeker ook voor bijvoorbeeld winkelmedewerkers, automonteurs, fabrieksmedewerkers, etc. Terwijl er in Delft heel veel kansen zijn. "Op de TU wordt het bedacht en op Schieoevers wordt het gemaakt." Kortom, meer maakindustrie naar Delft halen, maar zeker ook hier houden.
Op gebied van infrastructuur wil de VVD flink doorpakken. We willen de Sebastiaanbrug eindelijk realiseren, 4 sporen richting Schiedam aanleggen en een tram verbinding naar de TU campus en luchthaven Rotterdam.
Omdat Delft ook een financieel gezonde stad moet zijn en blijven zullen er ook kosten worden bespaard. Doordat de economie floreert moeten we nu echt zorgen dat mensen uit de uitkering aan het werk gaan. Dit kan door mensen te activeren middels een tegenprestatie. Ook binnen het sociaal domein moeten alleen mensen die hulp echt nodig hebben dit krijgen.

Met andere woorden stem op de VVD als je Delft nog mooier en beter wil maken. Dit gaat tenslotte niet vanzelf. Kies voor Doen! Stem VVD!