Wim Boelens:
Wim Boelens: "ik heb een mooi vak"(Foto: EvE) Foto: Esdor van Elten

"Delftenaren zijn coöperatief, vriendelijk, niet gestrest"

lopende zaken

Dit jaar viert notariskantoor Boelens, gevestigd aan de Oude Delft 62, het heugelijke feit dat het kantoor 20 jaar bestaat. Eigenaar Wim Boelens woonde nooit in Delft, maar is wel verliefd op de stad.

"De verhoudingen zijn hier buitengewoon goed", vindt Wim Boelens. De notaris is recentelijk de 65 gepasseerd, maar werkt nog steeds met heel veel plezier in de stad waar hij twintig jaar geleden naar toe kwam.

Ambt
"Indertijd was de notarismarkt nog heel erg gesloten. Ik moest dus solliciteren om dit kantoor te mogen overnemen."
Inmiddels zijn de tijden veranderd. "Maar nog steeds is het een ambt", benadrukt Boelens. "Ik heb een zwaar gereguleerd beroep. We mogen meer niet dan wel." Toch koos hij in volle overtuiging voor het vak, en daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen spijt van. "Het is een juridisch vak", legt hij uit. "Maar minder scherp dan bijvoorbeeld de advocatuur. Coöperatiever, vredelievender. Wij verzorgen notariële documenten met zware bewijskracht en we zorgen dus voor rechtszekerheid. Dat is een kostbaar iets dat je mensen mee mag geven. Advies geven is ook heel belangrijk, en als we hier dingen netjes kunnen regelen, dan kan een rechtsgang vaak voorkomen worden. Ik heb een mooi vak."
Geweldig team
Een mooi vak en een mooi bedrijf. Notariskantoor Boelens groeide in haar twintigjarig bestaan uit tot een middelgroot kantoor met acht medewerkers. "We zijn niet groot, ook niet klein. In dat opzicht passen we echt bij Delft", vindt Boelens. Ook in mentaliteit. We werken hier prettig, genoeglijk, maar zijn beslist niet ingeslapen. Ik heb een geweldig team dat me terzijde staat." Het meest Delftse wat hij ooit heeft meegemaakt? "Mijn trouwdag hier in 2010", zegt hij na enig nadenken. We werden op het stadhuis als in een warme deken ontvangen. En dat is ook het gevoel dat ik bij Delft heb: warm. Delftenaren zijn coöperatief, vriendelijk en niet gestrest."