De kinderboerderij nabij de waterspeeltuin in Tanthof, beide zijn het prachtigespeelgelegenheden.
De kinderboerderij nabij de waterspeeltuin in Tanthof, beide zijn het prachtigespeelgelegenheden. Foto: Martijn Linthorst

Steun Jantje Beton voor meer speeltijd en speelruimte

Algemeen

"Ga naar school. Ga naar je werk. Maak je huiswerk. Eet gezond. Sport. Leer pianospelen. Word succesvol. Neem je telefoon op. Bekijk dit. Vind het leuk. Deel het met je vrienden."

Enkele uitgangspunten van Jantje Beton. Geef dus tijdens de collecte, die loopt van 4 tot en met 10 maart! "We moeten steeds meer en spelen steeds minder", daarom zegt Jantje Beton: "Stop nooit met spelen. Niet als ze muren om je heen bouwen. Niet als de auto's om je heen rijden. Niet als je moet vluchten. En al helemaal niet als je ouder wordt. Want spelen is niet alleen het belangrijkste onderdeel van een gezond leven, het is ook nog eens het leukste." Dat zijn dus de uitgangspunten van Jantje Beton, hèt goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. Jantje Beton wil bereiken, dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste èn het leukste onderdeel is van een gezond leven. Een recent voorbeeld van een project van Jantje Beton in Delft: de Waterspeeltuin Tanthof in opdracht van de KNNV afdeling Delfland. Toen is er een subsidie van 7.500 euro hier naartoe gegaan. "Met de ton van de gemeente en de bijdrage van 1818 en Jantje Beton hebben we de waterspeeltuin echt op weten te knappen", zegt Huub van 't Hart van de KNNV. "Bijzonder aan de speeltuin is, dat kinderen van alle achtergronden hier met rust en plezier spelen. Bovendien sluit dit voor 100 procent aan bij de doelstelling van Jantje Beton. Jaarlijks komen er 60.000 kinderen uit de grote wijken in Tanthof, Voorhof en Buitenhof naar die Waterspeeltuin en de kinderboerderij."
Kijk voor meer informatie op de website van Jantje Beton: www.jantjebeton.nl.