Het filiaal aan de Vrijheidslaan is vanaf zaterdag 24 februari gesloten (Foto: PR)
Het filiaal aan de Vrijheidslaan is vanaf zaterdag 24 februari gesloten (Foto: PR) Foto: Martijn Linthorst

Warme Bakker Aad de Groot sluit filiaal

Algemeen

Na ruim 20 jaar zit het erop voor eigenaar Henk Rensman van Warme Bakker Aad de Groot. Vanwege het gebrek aan een opvolger zat er niets anders op dan de deuren van het filiaal aan de Vrijheidslaan te sluiten. Het filiaal aan de Minervaweg blijft gewoon open.

Zelf is Henk er vrij nuchter onder. Hij is al ruim veertig jaar werkzaam in de bakkerswereld, waarvan nu ruim twintig in zijn eigen bedrijf. "Alles houdt een keer op", zegt hij. "Ik besef me dat er een tijd is van komen en gaan. Ik ben dankbaar voor alle trouwe klanten die al die jaren bij me langs zijn gekomen. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik de meeste nog terugzie, vaak willen trouwe klanten wel omlopen voor het pompoenbrood of een gebakje!"

Opvolger
Rensman probeerde al langere tijd een opvolger te vinden voor zijn zaak. "Ik ben nu 64, dus het wordt langzaamaan tijd om afscheid te nemen. Ik wil zelf ook wel eens ervaren hoe het voelt om drie weken met de caravan naar Zuid- Frankrijk te gaan, maar je kan niet zomaar je winkel sluiten en je personeel bedanken, zonder grote financiële gevolgen."

Verdwijnend vak
Zijn zoektocht naar een opvolger leverde helaas niets op. Henk begrijpt wel waar het vandaan komt. "Het is een ambacht dat steeds meer verloren gaat", vertelt hij. "Er is geen interesse meer. Voor de klanten is het tegenwoordig allemaal 'one stop shopping', die gaan naar de supermarkt en lopen de bakker voorbij. Enerzijds is het jammer dat het bakkersvak steeds meer verdwijnt, anderzijds is het de trend van tegenwoordig, je ziet het ook bij de slager en de groenteboer." Het filiaal aan de Minervaweg blijft Henk nog wel zelf runnen, maar op een wat lager tempo.