Een scènefoto uit de repetities voor de voorstelling Assepoes!
Een scènefoto uit de repetities voor de voorstelling Assepoes!

Delfts Toneelgezelschap speelt Assepoes! een vrolijke kindervoorstelling

Algemeen

Het Delfts Toneelgezelschap (DTG) speelt deze voorjaarsvakantie de kindervoorstelling Assepoes!. Assepoes! is een hedendaagse bewerking op het eeuwenoude sprookje Assepoester en is te zien in het Falie Begijnhoftheater van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart.

"Het is echt een verrassende voorstelling voor kinderen van elke leeftijd", aldus Kai Slaghek, regisseur van deze kindervoorstelling. "Het DTG vindt het belangrijk dat kinderen al op een jonge leeftijd op een ontspannen en vrolijke manier kennismaken met theater. Met de tablets en telefoons waarmee kinderen al op jonge leeftijd in contact komen, is dat in deze tijd niet erg vanzelfsprekend. Tijdens Assepoes! nemen wij de kinderen mee in een vrolijk sprookje met muziek en zoeken wij de interactie op met het publiek. Na afloop kunnen de kinderen nog genieten van limonade en pannenkoeken."
Assepoes! is een moderne bewerking van het welbekende Assepoester. De familie van Assepoes is aan lager wal geraakt. Ze hebben hun kasteel moeten verkopen en zijn een camping begonnen. De ouders van Assepoes zijn er niet meer. Assepoes woont daarom nu op de camping met haar stiefmoeder, stiefzussen en haar enige echte vriendin Chippy.

Kaartjes
De theatervoorstelling Assepoes! is in de voorjaarsvakantie van zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart te zien in het Falie Begijnhoftheater in Delft. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.delftstoneelgezelschap.nl. De kosten zijn 5 euro per kaartje, inclusief gratis pannenkoeken en limonade. Het theaterstuk duurt ongeveer 45 minuten.