Afbeelding

Gezocht: 36 meter aan dichtregels over trekvaart voor de Koepoortbrug

Algemeen

Ben je creatief ondernemer, dichter of schrijver in Delft? Wil je jouw dichtregels zien schitteren op de kadehekken van de Koepoortbrug in Delft? Doe dan mee aan de open oproep van Stichting Brugwachtershuisjes en stuur je ontwerp uiterlijk 28 februari 2018 in.

Het thema van de dichtregels moet iets te maken hebben met trekvaarten en brugwachtershuisjes. De dichtregels komen op een leuning van het kadehek bij de Koepoortbrug over een lengte van 36 meter en een hoogte van 5 centimeter. Lees alle details in de open oproep op: http://brugwachtershuisjes.nl/trekvaarten/.
De Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om bestaand erfgoed te behouden voor toekomstige generaties door het te beschermen, te laten beleven en te benutten. De trekvaarten behoren ook tot het Zuid-Hollands erfgoed. Om voorbijgangers te informeren over de bijzondere geschiedenis van de trekvaarten en tegelijkertijd enthousiast te maken over de kwaliteiten en mogelijkheden van de bijbehorende brugwachtershuisjes, realiseert Stichting Brugwachtershuisjes in 2018 'informatievensters' bij diverse bruggen in de regio. Maar op de kadehekken van de Koepoortbrug dus dit kunstobject.
In 2015 is er ook al een informatievenster geplaatst bij de Oostpoortbrug en de Reineveldbrug in Delft. Deze kunst is nog steeds te bewonderen.
De Stichting Brugwachtershuisjes heeft als doel om leegstaande brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming te geven. Brugwachtershuisjes zijn vaak zorgvuldig ontworpen huisjes op markante plekken in een stedelijke of landelijke omgeving. De stichting heeft de overtuiging dat een positieve beleving van deze huisjes het beste gewaarborgd wordt door deze een nieuwe functie te geven. De Stichting Brugwachtershuisjes initieert en stimuleert dit hergebruik door het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en adviesdiensten, het verzorgen van artist impressions en het werken aan (herbestemmings)projecten. Ook geeft zij vorm aan het beheer van herbestemde huisjes om eigenaren te ontzorgen.
Meer info: www.brugwachtershuisjes.nl.