Piet:
Piet: "Stefanie en ik doen dit samen". (Foto: EvE)

Het is allemaal vers, vers, vers

kijk op de wijk

Steeds meer mensen weten de weg naar Slagerij Delicious in winkelcentrum In de |Hoven te vinden: "eindelijk weer een echte Hollandse ambachtelijke slagerij in de buurt."

"Ik ben als het ware in de slagerij geboren. Mijn opa was slager en mijn vader ook", vertelt Piet Schouten. Zijn vriendin Stefanie en hij openden in september vorig jaar hun slagerij in winkelcentrum In de Hoven. "Zelf heb ik jaren in de slagersgroothandel gewerkt." Waarom dan toch de overstap naar de detailhandel? "Werken in de groothandel is fysiek erg zwaar en bovendien had ik ooit al eens tegen mijn moeder gezegd: ooit begin ik een slagerij." 'Ooit' werd uiteindelijk september 2017, na een tijd zoeken naar een geschikte locatie. Toen Piet op zijn zoektocht deze plek in De Hoven zag, was hij op slag verliefd: "Dit winkelcentrum is gewoon goed. Overdekt, en drie uur gratis parkeren. Deze plek is ook prima: even doorlopen vanaf de Jumbo. Met de viswinkel en bakker naast de deur, daar pas ik als slagerij prima tussen. En veel mensen zijn heel blij dat er weer een echte Hollandse ambachtelijke slagerij in het winkelcentrum is."

Ambachtelijk
Ambachtelijk. Dat is wel één van de kenmerkende dingen van Slagerij Delicious. "Stefanie en ik doen dit samen, zonder personeel, dus alles in eigen hand. We willen gewoon een goed stuk vlees verkopen", benadrukt Piet. "Geen ingewikkeld gedoe. Lekkere lappen, goede kwaliteit en een scherpe prijs. En in mijn vlees vindt je geen conserveringsmiddelen of kleur behoudende middelen. Het is allemaal vers, vers, vers." Het is de reden dat klanten van het eerste uur steeds terugkomen, merkt Piet: "Er zijn zelfs mensen uit Pijnacker en Delfgauw die hier speciaal hun vlees komen kopen." Heeft Piet dan ook nog een specialiteit waar mensen echt voor komen? "Onze riblappen", zegt hij na enig nadenken. "Die zijn super smaakvol en snel klaar. Die gaan als een trein." "Maar ook onze gehaktballen zijn populair", vult Stefanie aan. Ook populair in wintertijd: de zelfgemaakte soepen van Slagerij Delicious. "In de wintertijd hebben we erwtensoep, kippensoep en bruinebonensoep", aldus Piet. "Lekker stevig, zoals dat hoort bij een soep die je in een slagerij koopt. In de zomer hebben we natuurlijk weer andere smaken, zoals groente- en tomatensoep. Verder hebben we ook kant- en klare maaltijden. Lekker makkelijk, maar net als alles in onze slagerij gemaakt met verse ingrediënten, zonder toegevoegde middelen en dus veel lekkerder en beter dan verpakte maaltijden."
En wie daar aan twijfelt, die moet dan maar eens bij Slagerij Delicious komen proeven...