Vrijwilligerswerk doe je voor jezelf, voor een ander en met elkaar. (Foto: PR)
Vrijwilligerswerk doe je voor jezelf, voor een ander en met elkaar. (Foto: PR)

Hart voor vrijwilligerswerk

Algemeen

De Delftse Dagen hebben het hart geraakt en zijn voor herhaling vatbaar. Samen met verschillende organisaties kijken Delft voor Elkaar en de Delftse Uitdaging terug op twee geslaagde dagen. Een mooie samensmelting tussen vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties, burgerinitiatieven en professionals.

Tijdens het Vrijwilligersfestival van 13 februari stond het doel 'ontmoeten, plezier, genieten en waardering' centraal. Dat dit (potentiële) vrijwilligers aansprak bleek wel uit het feit dat binnen twee weken het maximale aantal deelnemers was bereikt. Het projectteam kijkt dan ook tevreden terug op deze gevarieerde en geslaagde avond met ruim 100 bezoekers.
De Proeverij van kennis, inzicht en ervaringen op dag twee van de Delftse Dagen was een 'authentieke' avond, gericht op vrijwilligersorganisaties en burgerinitiatieven. Met als start een inspirerend verhaal van Lucas Meijs over trends in het vrijwilligerswerk en het werven van vrijwilligers. De verschillende workshops en de netwerkborrel maakten de avond compleet. Kortom, de Proeverij was een succes met ruim 50 bezoekers.
Tijdens de Delftse Dagen was de samenwerking met scholencombinatie Delfland geweldig en leerlingen verzorgden en serveerden de hapjes. Een bezoeker schreef na afloop: "de catering was top, met veel liefde en aandacht" en een andere bezoeker schreef dat de catering fenomenaal was. Wat een mooie woorden voor de leerlingen! Ook het bedankje, dat mogelijk is gemaakt door Quetzal, viel bij de bezoekers in de smaak. De projectgroep blikt tevreden en trots terug op De Delftse Dagen 2018.
Vrijwilligerswerk doen geeft een goed gevoel. Je doet het voor jezelf, voor een ander, met elkaar. Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Neem eens een kijkje op de website delftvoorelkaar.nl/vacatures of kom langs bij een van de wijkcontactpunten.