Afbeelding

Bakker Jaap vindt weg naar bedrijven en horeca

advertenties

Bakker Jaap, de bakkerij van Martin Rietvelt, die sinds 1948 is gehuisvest in de Delftse binnenstad, is al decennia een begrip onder bewoners van Delft en omstreken.

En tegenwoordig weten niet alleen particulieren, maar ook bedrijven hun weg naar Bakker Jaap te vinden – hoewel: tegenwoordig is andersom ook een mogelijkheid. De bakkerij, die Martin vernoemde naar zijn vader, bezorgt zijn brood namelijk ook aan horecazaken en andere bedrijven. Niet alleen levert hij lunches voor vergaderingen, congressen en andere zakelijke bijeenkomsten, ook zoete en hartige lekkernijen staan op de bezorgkaart. 'Zo kunnen niet alleen degenen die werken op loopafstand van Bakker Jaap genieten van een broodje van een van de oudste bakkerijen van Delft, maar is iedereen zo'n heerlijke lunch gegund,' aldus Rietvelt. Ook van deze producten mag men de versheid verwachten die men gewend is, benadrukt hij: ook de broden, croissants, appelflappen en belegde broodjes worden op de dag van levering gebakken en klaargemaakt. Een financieel extraatje: binnen de grenzen van het Delftse worden de bestellingen, zij het bij een minimale afname, kosteloos bezorgd bij het gewenste adres. De bakkerswinkel, voluit Bakker Jaap – 't Delfsche Backershuys, onderging in de zomer van 2017 een metamorfose. Er werd gezorgd voor een ruimere indeling van de winkel, de klant kreeg, dankzij de mogelijkheid tot een continu kijkje in de bakkerij, beter zicht op het bakproces en de muren kregen een ander kleurtje. Martin voegde toen ook het nostalgische achtervoegsel toe, verwijzend naar de naam die zijn grootvader aan de bakkerij gaf. Een verandering waarmee hij de ogen van veel trouwe klanten deed twinkelen, vertelt Rietvelt trots. Met de huidige uitbreiding naar de belevering van meer horecazaken en bedrijven zet Bakker Jaap, dat inmiddels vier generaties aan bakkerskennis rijk is, deze positieve lijn voort.