De derde generatie Berlingo personenversie.
De derde generatie Berlingo personenversie.

Derde generatie Berlingo is comfortabeler

Algemeen

Citroën heeft de derde generatie van de Berlingo onthuld. Oorspronkelijk een simpel en functioneel model, dat zich altijd is blijven vernieuwen. De Berlingo werd synoniem voor 'praktisch denken'.

In deze laatste vormgeving zijn design en comfort aangepast aan de tijd. Volgens het Franse automerk nog altijd met het geestige karakter en de praktische aard.
Van dit model zijn inmiddels al meer dan 1,7 miljoen exemplaren verkocht. De derde generatie is een robuuste, vriendelijk ogende auto geworden. Maar wel met de nieuwe Citroën Brand Identity.

Modulariteit
De kenmerken van de Citroën Berlingo zijn modulariteit en een royale binnenruimte. Die zijn ook nog eens verder verbeterd: drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen, een vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste passagiersstoel. En wat is de laadlengte dan? Die is 2.70 meter en 100 liter meer bagageruimte. De Citroën Berlingo gaat met z'n tijd mee, dankzij een nieuw platform. De auto is uitgerust met niet minder dan negentien rijhulp- en vier connectiviteitsystemen. Onder de motorkap een set van de nieuwste motoren, waaronder de nieuwe BlueHDi 1.5 dieselmotor, de 1.2 PureTech benzinemotor, de EAT8 automaat en uiteraard een comfortabele vering.

M- en XL-versie
De nieuwe Berlingo komt in diverse types op de markt, namelijk in een M- en een XL-versie. Deze hebben lengtes van respectievelijk 4.40 en 4.75 meter lang, met keuze uit vijf of zeven zitplaatsen. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de Citroën Berlingo op de Nederlandse markt verschijnt, maar waarschijnlijk al vanaf de tweede helft van 2018.

Nieuw icoon-chapter
De nieuwe Berlingo is een fraaie upgrade van de iconische ludospace, die bijna 22 jaar geleden een nieuw segment creëerde. Als grote speler in dit segment is hij zich in de loop der jaren blijven vernieuwen en onderscheidend en toonaangevend gebleven op het gebied van veelzijdigheid en functionaliteit, denk aan de introductie van drie losse achterstoelen, het handige Modutop®-dak en de achterruit die apart opent. Geleidelijk aan werd hij comfortabeler en verbeterde de rijkwaliteit.
In 2017 rolde zelfs het grootste aantal ooit, namelijk meer dan 165.000 auto's, van de in 2008 op de markt gebrachte, tweede generatie Berlingo van de band (in personen- en bedrijfswagenversie).

Recordjaren
Terwijl 2016 ook al een recordjaar was. De Berlingo was in 2017 de meest verkochte Citroën in bijna zeventien landen en is na de C3 nog steeds het best verkochte model van Citroën. In Europa is dit de op één na meest verkochte ludospace en staat hij nog steeds in de Top 3 van zijn segment als lichte bedrijfswagen. In totaal zijn er sinds de introductie in 1996 al meer dan 3,3 miljoen stuks geproduceerd.
Deze derde generatie Berlingo personenversie is niet alleen belangrijk voor Citroën, maar vooral ook binnen zijn segment.

Motorhuis Delft
www.motorhuis.nl