De formatie bestaat uit: Marco Neep (drums en zang), Henry Neep (basgitaar), Eric Bosma (gitaar en zang) en Peter Venema (harmonica en hammond).
De formatie bestaat uit: Marco Neep (drums en zang), Henry Neep (basgitaar), Eric Bosma (gitaar en zang) en Peter Venema (harmonica en hammond).

The Highway R&B Gang

Algemeen

DELFT – Het Bluesfestival heeft een heel aantrekkelijke groep en dat is The Highway Gang.
Blues van the Gang is niet zomaar blues.

De stijl van de Gang laat zich merendeels typeren als Swing & Jump blues, met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Jimmy Vaughan, Muddy Waters, Kim Wilson, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, the Red Devils, Junior Wells en vele anderen zijn de artiesten die voor de 'Gang' een bron van inspiratie zijn.
De muziek onderscheidt zich doordat er geen ellenlange gitaar- of harmonicasolo's gespeeld worden of korte sets. De nummers zijn gevarieerd, bieden grote afwisseling qua sound door de wisselwerking van gitaar, mondharmonica en Hammondorgel en vooral het speelplezier en enthousiasme van de bandleden. Er wordt bijna in een rauwe ruk een programma neergezet van drie uur lang.
Kortom, The Highway Gang is volgens zeggen, 'duidelijk geen band van dertien in een dozijn'.
De ritmesectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en het Hammondorgel geven de band een diversiteit die je in het huidige blues-circuit niet vaak meer tegenkomt.
De 'Gang' is daarom een graag geziene band, overal waar de blues gewaardeerd wordt. De band speelt veel in het oosten van het land en Duitsland en komt in februari speciaal voor het Delftse Bluesfestival naar de Randstad toe.
Zaterdag 19 februari a.s. speelt the Highway R&B Gang vanaf 22.00 uur in de Wijnhaven Delft. Gang Bang!