Eric Ketel heeft een speciale voorliefde voor kreeft. (Foto: PR)
Eric Ketel heeft een speciale voorliefde voor kreeft. (Foto: PR)

Vijftien jaar maatjes, kwaliteit en gezelligheid

advertenties

Feest bij Les Copains in de Breestraat! Op 4 februari bestond het bekende visrestaurant in de Breestraat alweer 15 jaar.

Les Copains betekent zoiets als 'maatjes', en dat geldt zeker voor het team dat het restaurant bemant: Debbie regelt samen met sommelier Pascal de uitstekende bediening en Eric zwaait samen met Anthony de scepter in de keuken. Voor de verstokte vleesliefhebber staat er nog een vleesgerecht op het menu, maar in de afgelopen vijftien jaar ontwikkelde Les Copains zich tot hét visrestaurant van Delft. "Ik heb altijd al graag met vis, schaal- en schelpdieren gewerkt", verklaart Eric zijn passie. "Er zijn zoveel combinaties mogelijk. Bovendien is vis licht verteerbaar èn gezond." Bij het geregeld wisselende menu houdt Eric zoveel mogelijk rekening met de seizoenen: "Zo hebben we nu kreeft uit Canada, maar in april, mei en juni kies ik voor Oosterscheldekreeft. Als de 'R' in de maand zit hebben we mosselen, en zo gaan we het jaar door." Eric heeft naar eigen zeggen "geen echte specialiteit", maar kreeft heeft wel mijn voorliefde. Er komen mensen van ver om mijn kreeft met knoflook en Spaanse pepers te proeven." Ook de Tarbot van Les Copains is overigens beroemd in Delft en omstreken. Net als de huisgemaakte garnalenkroketten. "Er zijn niet veel restaurants meer die zelf garnalenkroketten maken, maar wij kiezen bewust voor huisgemaakt, eigen fabricaat van topkwaliteit."

Feestmenu
De afgelopen jaren was februari altijd de feestmaand en nu het restaurant 15 jaar bestaat natuurlijk ook. "Daarom hebben we ook dit jaar weer ons speciale menu: een glaasje Cava bij binnenkomst en een 5-gangen diner voor de prijs van een 4 gangen." Voor een aantal vaste gasten organiseert Les Copains op 12 februari een dagje weg, waarbij vis, eten en drinken natuurlijk centraal staat!