Oprichtster Maud Halkes krijgt een cheque en de CloudCuddle van Irene Jacobs, Salah Al-Haidari en Lotte Leufkens. (Foto: PR)
Oprichtster Maud Halkes krijgt een cheque en de CloudCuddle van Irene Jacobs, Salah Al-Haidari en Lotte Leufkens. (Foto: PR)

Rotary maakt CloudCuddle mogelijk

Algemeen

Delft - KDC AandachtsLab, een kinderdagcentrum voor Ernstig Meervoudig Beperkte (EMB) kinderen, krijgt een speciale bedtent en een bijdrage voor aangepast speelgoed, dankzij de bijdragen van twee Rotaryclubs in Delft die hiervoor de handen ineen sloegen.

De CloudCuddle, zoals de bedtent heet, en het speelgoed zijn mogelijk door een gift van de Rotaryclubs Delft Vermeer en Delft Koningsveld. Zij zamelden geld in voor dit goede doel tijdens een literaire wandeling en met de verkoop van chocolademelk en glühwein op de Delftse Lichtjesavond. KDC AandachtsLab is een kinderdagcentrum voor EMB kinderen aan het opzetten (geplande opening derde kwartaal van 2018) waar veel aandacht is voor het benutten van mogelijkheden, gericht op ontwikkeling en een goede kwaliteit van leven van de kinderen. Het is een ouderinitiatief . Uniek is dat alleen de medewerkers die direct met de kinderen werken een salaris ontvangen. Alle andere werkzaamheden worden vanuit een vrijwilligersorganisatie gestuurd. Zo gaat het geld van de zorg dus ook echt naar de zorg ! Spelen is van groot belang voor de motorische, cognitieve, emotionele en communicatieve ontwikkeling van kinderen. EMB Kinderen kunnen vanwege hun handicap met veel standaard speelgoed echter niet overweg. Aangepast speelgoed is kostbaar, maar onmisbaar voor de doelgroep. De CloudCuddle is een opblaasbare lichtgewicht bedtent waarmee je overal in een handomdraai een veilige slaapplaats creëert voor kinderen met een beperking. De tent is makkelijk mee te nemen en geeft ouders de vrijheid om met hun kinderen buitenshuis te slapen. CloudCuddle is een spin-off van de TU Delft. Het bedrijf werd in maart 2016 opgericht door de studenten Lotte Leufkens en Francesca Lucas., die het idee in 2014 bedachten tijdens de minor Biomechanical Engineering. Lotte en Francesca besloten hun uitvinding verder te ontwikkelen toen bleek dat bij veel families behoefte was.