Amalia van Solms, één van de historische figuren waarover prachtige ´love stories´ bestaan.
Amalia van Solms, één van de historische figuren waarover prachtige ´love stories´ bestaan.

TreSonanz luistert tentoonstelling Prinsenhof op

Algemeen

De Vrienden van Museum Prinsenhof Delft organiseren op 14 februari, Valentijnsdag, een bijzondere avond. Die staat namelijk geheel in het teken van de liefde. De mooiste liefdesverhalen uit de geschiedenis van het museum worden afgewisseld met de warme heldere stemmen en verleidelijke klanken van het Delftse trio TreSonanz.

Je denkt niet meteen aan liefde, als je aan het Prinsenhof denkt. Toch zijn er heel wat 'love stories' over het museum en de collectie te vertellen. Waarom huilt Amalia van Solms hartverscheurend wanneer ze in haar koets -op weg naar Den Haag- Delft passeert? En welke zeventiende-eeuwse Delftse notaris schreef prachtige liefdesgedichten voor zijn vrouw? Waar vond Emilia van Nassau haar eigen prins op het witte paard? En waarom moest ze haar relatie geheimhouden?

De Vrienden van het Museum nodigen iedereen uit om met geliefde, vriend, vriendin, partner of een familielid op Valentijnsdag naar het museum te komen en te genieten van een verrassende avond waarbij de liefde centraal staat. De mooiste liefdesverhalen uit de geschiedenis van het museum worden afgewisseld met optredens van het trio TreSonanz. Met hun originele, humoristische, absurdistische en ontroerend mooie muziektheater maakt dit trio furore in binnen- en buitenland. Het belooft een avond te worden om nooit te vergeten.

Reserveer kaarten via vriendenmuseumprinsenhofdelft@gmail.com of via
(06) 22 76 31 77 en betaal op de avond zelf aan de kassa.
Het museum is die avond geopend vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur.