Delft op Zondag opende op 8 februari 1998 met een artikel over het nieuwe bestuur van BKS.
Delft op Zondag opende op 8 februari 1998 met een artikel over het nieuwe bestuur van BKS. Foto: Esdor van Elten

Delft 20 jaar geleden

vaste rubrieken

Delft – Twintig jaar geleden zag de wereld er anders uit. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden. Deze week de editie van 8 februari 1998.

Delft op Zondag opende op 8 februari 1998 met een artikel over het compleet nieuw gekozen bestuur voor de Bedrijven Kring Schieoevers Delft. Dit Delfts grootste industriegebied dat de meeste Delftenaren kennen van de 'autoboulevard', de Makro en de geur van de daar net gevestigde bakker Kees van den Berg. "We hebben een heel actieplan gemaakt," aldus John Krupe, die nieuwe voorzitter van Bedrijven Kring Schieoevers Delft. "Meer dan voorheen willen we de spreekbuis voor de wensen van het bedrijfsleven op de Schieoevers zijn."
Delft ging massaal uit zijn bol bij het Hollandse lied tijdens de zogenaamde Nacht van Delft. Een nacht die duidelijk naar meer smaakte. In Sporthal "De Buitenhof" waren 1100 mensen aanwezig, waar toen jonge en beginnende artiesten als Gordon, Sugar Lee Hooper en Gerard Joling de boel op zijn kop zetten. Het was een dolle boel. Toen het grote licht aanging leek het sprookje over. Opvallend genoeg vond de journalist van toen het nodig om op te schrijven dat iedereen weer met zijn eigen partner naar huis ging.
Ook in 1998 zaten de gemeenteraadsverkiezingen eraan te komen. Een volle pagina genaamd 'Delftse Stemmen' ging in op de deelname van jongeren in de politiek en de betrokkenheid van de jeugd bij de stad. Veel gehoorde klachten waren, dat politiek moeilijk is, niet interessant voor jongeren , en "dat het toch allemaal niets uitmaakt." De generatie 'Nix' zou zich niet bekommeren om de samenleving en de politiek.
"Historisch gezien hebben we iets unieks te vertellen," zo verkondigden Jacques van den Berg, voorzitter van de Delftse Water Vrienden en Roland Gronsveld, voorzitter van de Delftse Reddings Brigade. "Zondag 15 februari zullen beide clubs voor het eerst gezamenlijk diploma zwemmen, op de tijd dat het DWV het zwembad Kerkpolder in huur heeft. Later het jaar zal dat op DRB-uren plaatsvinden. Het gaat dit jaar om een proef, bij succes wordt het standaard."
De mobiel was al in opmars: zo werd er reclame gemaakt voor de Motorola D-160. Voor 399 gulden kreeg je deze pre-paid GSM met antenne en een gratis telefoonkaart ter waarde van 50 gulden. Voor de zekerheid werd er nog even bij vermeld dat er geen aansluitkosten waren... In de categorie andere opmerkelijke advertenties: op de voorpagina werd een freelance striptekenaar gevraagd.