Afbeelding
Foto: Martijn Linthorst

Delft investeert weer in Sport en Bewegen

sport

Delft - Met partijen in de stad is de Visie Sport en Bewegen 2017-2025 gemaakt om richting te geven aan een dubbele opgave: het stijgen van het aantal inwoners en het verbeteren van de kwaliteit van de voorzieningen in Delft.

Er zijn vier 'looplijnen' benoemd. Belangrijke onderwerpen zijn bewegingsonderwijs, maatschappelijk actieve verenigingen, goede sport- en beweegaccommodaties die ook toegankelijk zijn voor sporters met een beperking en een openbare ruimte die uitnodigt tot bewegen.

Passende voorzieningen
In 2025 zijn Delftenaren gezond en actief, beschikt Delft over een passend voorzieningenniveau, heeft Delft een beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte en zijn de Delftse sportverenigingen vitaal, open en maatschappelijk actief.
Dit wensbeeld van gemeente, sportraad en verenigingen vraagt na de bezuinigingen die afgelopen jaren nodig waren, om nieuwe investeringen.

Investeren
Investeringen zijn nodig omdat onder meer veel gymzalen verouderd zijn en er voor de binnensport geen mogelijkheden zijn om te groeien. Ook is uit onderzoek gebleken dat inwoners van Delft te weinig bewegen. Sterk is dat sportvoorzieningen in Delft efficiënt georganiseerd zijn met betrokkenheid van veel private partijen. Er is een breed aanbod van sporten in Delft. Vitale verenigingen zijn van groot belang voor de stad omdat de meeste vrijwilligers van Delft actief zijn in de sport.

Hoe verder
De ambities uit de Visie op Sport en Bewegen in Delft 2017-2025 worden met partners in de stad uitgewerkt in een investeringsagenda sportaccommodaties. Dit is onderdeel van Agenda Delft 2040. Ook komt er een uitvoeringsplan Sport en Bewegen waarin prioriteiten en acties worden bepaald.