Er gebeurt heel veel in de buik... (Foto: EvE)
Er gebeurt heel veel in de buik... (Foto: EvE)

Lisette Timmermans helpt u om in balans te komen

advertenties

Natuurgeneeskundig therapeut Lisette Timmermans heeft een missie: "Ik wil mensen helpen om in balans te komen, niet alleen met zichzelf, ook met hun omgeving."

Na haar HBO studie natuurgeneeskunde startte Lisette Timmermans in 1998 haar eigen praktijk, die nu gevestigd is aan het Oosteinde 179. "Bij mijn behandeling ga ik uit van de gehele mens", legt zij uit. "Ik kijk niet alleen naar fysieke, maar ook mentale, emotionele en spirituele factoren. Met behulp van iriscopie en andere onderzoeksmethoden bespreek ik welke behandeling nodig is. Dat kan een kruidenmengsel zijn, al dan niet in combinatie met voedingsadvies, maar bijvoorbeeld ook Bachbloesem of colonhydrotherapie. Colonhydrotherapie is een ontgiftingsbehandeling waarbij de darmen met water schoongespoeld worden. "Ik heb een voorliefde voor darmen", verklapt Lisette. Daar gebeurt zóveel. Méér dan alleen voeding verteren. Ook emoties worden in de buik opgeslagen en hebben effect op je darmstelsel. Niet voor niets worden mensen soms emotioneel door een behandeling. Ruimte in je buik geeft ook weer ruimte in je hoofd." Over dat onderwerp is heel veel te vertellen. Daarom geeft Lisette op 5 maart een lezing over 'het belang van ontgiften.' Dat gaat verder dan de buik: "Het gaat ook Het gaat ook over hoe je omgaat met emoties. Met waar je mee te maken krijgt in het leven. Ik streef naar beweging en balans, letterlijk, maar ook emotioneel. Mensen zitten soms vast in patronen en raken uit balans. Ontgiften kan dan helpen.
Lisette weet veel van kruiden en wil deze kennis graag delen. Daarom start zij op 21 maart ook weer met haar 'wildplukwandelingen': "Ik laat zien welke kruiden en planten te gewoon hier in de omgeving tegenkomt en wat je er mee kunt doen. Ze zijn er echt, maar je moet ze weten te vinden. Wanneer pluk je ze en waar?" Ook over kruiden valt nog veel meer te vertellen. Wie daar dieper op in wil gaan kan vanaf 24 april meedoen aan een kruidencursus. Meer weten? Kijk op www.lisette-timmermans.nl voor meer informatie.