Caroline laat zich inspireren door Delft. (Foto: EvE)
Caroline laat zich inspireren door Delft. (Foto: EvE)

Caroline Grootenboer

Algemeen

Caroline Grootenboer schildert en laat zich door Delft inspireren. Haar eerste expositie is te zien op de Oude Delft.

1. Waarom wilde je hier, in het Stads Koffyhuis, op de foto?
Omdat hier werk van mij hangt! Tot 14 februari exposeer ik bij het Stads Koffyhuis met 13 van mijn schilderijen. Het is mijn eerste expositie en ik ben er erg trots op. Bovendien is dit een fijne plek om te zijn, zo midden in de binnenstad.

2. Hoe zijn die hier terecht gekomen?
Ik kom hier regelmatig en zag dat er geregeld kunstexposities waren. Vorig jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd: 'mag ik ook aan de muur?' Gelukkig zeiden ze ja!

3. Schilder je al lang?
Wat is lang? Ik teken en schilder al sinds mijn kindertijd. Ik verslond boeken over het onderwerp en spaarde voor mijn eerste tubes verf. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen had ik het lange tijd druk met werk en gezin, maar een paar jaar geleden heb ik het weer opgepakt.

5. Is het werk of hobby?
Noem het maar een uit de hand gelopen hobby. Vanaf het moment dat ik weer begon kreeg ik te horen: 'kun je zoiets voor mij maken?' Ik werk dus ook in opdracht, maar vind het ook geweldig als mensen mijn eigen vrije werk mooi vinden. Inspiratie is niet moeilijk te vinden. Ik bekijk van alles. Mondriaan schilderde een rode toren en mijn eerste schilderij was dat ook. In dit geval de toren van de Nieuwe Kerk.

6. Delft biedt ook inspiratie...
Zeer zeker! Ik woon hier al sinds mijn studietijd en al vanaf de eerste keer dat ik hier rondliep voelde ik 'dit is thuis'. Een mooie oude stad, gezellig en ook compact: ik kom altijd wel iemand tegen die ik ken. Met prachtige plekken om te schilderen. Waarbij ik dan ook probeer om niet alleen een object, maar ook een herinnering in het werk te leggen.

7. Als ik burgemeester was van Delft dan...
… had ik van het oude V&D gebouw een markthal van creativiteit gemaakt, waarin het (zelf)maken, bekijken of kopen van mooie dingen samenkomen met lekker eten en drinken en elkaar ontmoeten. Genieten voor iedereen; jong en oud, Delftenaren en toeristen.

8. Maar je schildert ook wel dingen van buiten Delft?
Zeker. Zo hangt hier een schilderij van de pier in Scheveningen en van de Erasmusbrug. Ik schilder graag plekken waar ik ben geweest of die nog op mijn verlanglijst staan.

9. Wat staat er op je verlanglijst?
Ik zou me wel eens willen wagen aan moderne architectuur. Of de Eiffeltoren bijvoorbeeld, maar dan wel anders. Overigens hoef ik daarvoor Delft niet uit hoor. Ook het New Hampshire Hotel bij de Koepoortbrug staat op mijn lijstje, met die mooie lampen.

10. Kun je jouw werk ook kopen?
Natuurlijk! Ik ben al heel blij dat het hier te zien is, maar als mensen zeggen, dát wil ik aan mijn muur, dan ben ik wel heel vereerd!