Cuneyd Hardalioglu, Jordi Vrijmoed en Lars Dukker bij de Dacia Duster in de stoere optionele lak Orange Atacama.
Cuneyd Hardalioglu, Jordi Vrijmoed en Lars Dukker bij de Dacia Duster in de stoere optionele lak Orange Atacama.

De vernieuwde Duster van no-nonsense merk Dacia nu bij Autohaag Zeeuw Delft

Algemeen

De Dacia Duster staat nu in geheel vernieuwde uitvoering in de Dacia showroom van Autohaag Zeeuw aan de Exportweg 2 in Delfgauw.

Het Roemeense merk, dochter van Renault, heeft ingezet op een nòg iets robuuster versie van deze SUV crossover. "Het is een stoerdere auto geworden", zegt Cuneyd Hardaliogl, Dacia-specialist. "Eigenlijk meer Duster dan ooit, want de SUV crossover aspecten zijn nog weer meer geaccentueerd."Autohaag Zeeuw Delft is zoals bekend Renault-dealer, maar voert sinds vele jaren ook het Roemeense dochtermerk Dacia. Het no-nonsense merk, dat altijd wel met extra gadgets weet te komen, zo ook in de nieuwe Dacia Duster. "We hebben het dan onder meer over blind-spot warning, geregelde airconditioning, 360 graden camera op de standaarduitvoering." Wat maakt het exterieur van de Dacia Duster nòg net iets robuuster? Dit wordt onder meer bereikt door een iets andere verhouding tussen het portier en de ruiten. "Ook is de motorkap iets hoger gelegd", zegt Cuneyd. "Daarnaast staat de auto standaard op 17-inch wielen vanaf de uitvoering Prestige. Ook de lichtsignatuur is kenmerkend. De auto is uitgevoerd met LED-dagrijverlichting onder de koplampen en ook aan de achterzijde is er LED-verlichting. En standaard is de auto uitgevoerd met een lichtsensor, dit betekent dat de lichten aan gaan wanneer het nodig is."
Het is echt de moeite waard om eens een proefrit te komen maken. De bestuurder zit dan in verlengde stoelen, die langere mensen meer comfort bieden. "Bovendien ervaar je tijdens de proefrit dat de auto minder geluid maakt dan de vorige uitvoering van de Duster." Het is volgens Cuneyd van groot belang om te bedenken dat het gewoon de vertrouwde Duster is waar je in zit, maar dan wel met een ander gezicht. De auto is nu al te leveren in 4x4 uitvoering. "Behalve het feit dat de Duster daarmee voldoet aan de SUV-standaarden, levert de auto ook nog eens heel goede offroad-prestaties", legt hij uit. "Uiteraard is daar wel een meerprijs aan verbonden. In elk geval richten we ons op de huidige Duster-rijders, maar willen ook alle berijders van auto´s van andere merken of andere Dacia-uitvoeringen voor deze auto interesseren. Als dealerbedrijf hebben wij positieve meningen en positieve verkoopverwachtingen van de Duster." De Dacia Duster bevindt zich in het B-segment. De auto is echter wat luxer dan vergelijkbare auto´s van andere merken in dit segment. De Duster biedt meer ruimte, is qua comfort en prestaties wat beter en heeft ook qua gadgets veel te bieden. De Dacia Duster beleefde tijdens de IAA in Frankfurt zijn wereldpremière. De iconische SUV van Dacia heeft een assertieve vormgeving gekregen, in combinatie met een interieur vol comfort en gebruiksgemak. "De algehele kwaliteit is naar een hoger niveau getild", gaat Cuneyd verder. "Deze comfort- en veiligheidsvoorzieningen zijn nooit eerder in het aanbod van Dacia voorgekomen." De moderne, krachtige uitstraling en de - optionele - uitdagende kleur Orange Atacama zullen meteen al veel mensen aantrekken. De zeer uitgesproken grille, opvallende lichtsignatuur en het gehele design zijn echte eyecatchers. Van de dakrails tot de stalen of lichtmetalen wielen van 16- of 17-inch, afhankelijk van de uitvoering, ieder element is ´avontuurlijk´ ontworpen. Door de zijbeschermers en skidplates vóór en achter kan de Duster gemakkelijk alle omstandigheden en wegen aan! "De Dacia Duster heeft een uitgebreide uitrusting voor dagelijks gebruik. De nieuwe rijhulpsystemen die ik heb genoemd zorgen voor meer rijplezier on- en offroad en bieden een verhoogd veiligheidsniveau. Ja, hiermee behoort de auto zelfs tot de beste in zijn segment." De nieuwe Dacia Duster is echt overal in zijn element en nog steeds verbazingwekkend gunstig geprijsd. Vanafprijs 19.280 euro.

Autohaag Zeeuw Delft
Exportweg 2
2645 ED Delfgauw
(015) 256 44 00
www.autohaagzeeuw.nl