Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal

Algemeen

"We woonden hier net en hebben de rest van de wijk zien ontstaan"

DELFT - Van een kleine woning in de binnenstad naar een ruime ééngezinswoning in Delftzicht. Mèt een tuin. Voor Bastiaan Modderman en Diana Siemens was de keuze negen jaar geleden snel gemaakt.

Deze wijk was toen nog in aanbouw. "We hebben dit huis van papier gekocht", zegt Bastiaan. "Toen we hier net woonden, hebben we de rest van de wijk zien groeien. Nog weer later zijn de grote appartementencomplexen langs de Engelsestraat gebouwd. De naam van deze wijk verwijst naar het beroemde schilderij 'Zicht op Delft' van Vermeer. En we hebben trouwens een actieve buurtvereniging."

Definitieve vorm
De omgeving zal nog verder verfraaien, als straks het parkachtige gebied van de Spoorzone z'n definitieve vorm heeft gekregen. "We kochten een nieuwbouwhuis en hebben zelf dus niets hoeven doen", zegt Diana. "Helemaal naar onze eigen wensen ingericht en op de bovenetage hebben we alles open gelaten. Dat was een optie tijdens de bouw. Hierdoor hebben we op de tweede verdieping een grote leefruimte, het domein van onze zoon."

Sfeervolle woonkamer
De woning heeft een sfeervolle en lichte woon- en eetkamer van in totaal 8.53 bij 5.15 meter. De moderne keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, namelijk een kookplaat, een afzuigkap en een oven. En aan de achterkant is de schuifpui naar de tuin. "Met een opvallende kleur blauw kozijnen, want deze huizen zijn onder architectuur gebouwd", memoreert Bastiaan. De fraai aangelegde achtertuin is ongeveer 70 vierkante meter, heeft een houten schuur en een achterom. "Het is een flinke tuin", gaat hij verder. "En een zonnige tuin, met een ligging op het noordwesten", en Diana vult aan: "We hebben zelf een mooie loungebank neergezet, waar je al vanaf een uur of elf in de ochtend zon hebt."

Fijne locatie
Op de eerste verdieping is er een slaapkamer aan de voorzijde. Achter is de royale hoofdslaapkamer en nog een derde slaapkamer. De badkamer is modern en is uitgerust met een ligbad, een inloopdouche, een tweede (hangend) toilet en een wastafel. "Het is een modern huis, met prettig lage stookkosten", zegt Bastiaan. "En de locatie is zo fijn, je bent zo bij station Delft Centraal en in de gezellige binnenstad van Delft, maar ook op de fiets langs de Schie zo in Delfshaven. Verder is het een buurt met veel groen, een voetbalveld en kinderspeelgelegenheden."

Leefverdieping
Op de tweede verdieping is er een volwaardige leefverdieping van in totaal 5.15 bij 8.70/6.00 meter. Die wordt nu 'bewoond' door hun zoon, maar zou ook makkelijk in twee kamers onderverdeeld kunnen worden.

Reden om te verhuizen
Verder is er nog een ruime bergkamer, met de opstelling van de CV-ketel, de wasmachine en de droger, alsmede het ventilatiesysteem.
"Het is verder ideaal dat hier in de straat alleen bestemmingsverkeer komt", aldus Bastiaan. "En de parkeergelegenheid in de buurt is prima." Bastiaan en Diana zijn nu op zoek naar een ander huis, met wat minder ruimte.

Laan van Braat 15, Delft
Vraagprijs is 409.000 euro k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding