Deze week is begonnen met de werkzaamheden aan het kruispunt.
Deze week is begonnen met de werkzaamheden aan het kruispunt.

Werkzaamheden kruispunt Provincialeweg

Algemeen

DELFT - In de vroege ochtend van maandag 22 januari zijn de werkzaamheden aan de kruising van de Provincialeweg begonnen. Het heringerichte kruispunt moet straks een betere entree zijn van de Kuyperwijk en de wijk Harnaschpolder Delft.

De prognose is dat de werkzaamheden aan de kruising van de Prinses Beatrixlaan en Van Foreestweg acht weken in beslag zullen nemen. De duur en daarmee ook de overlast voor de bewoners van deze wijken zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De aanpassing van het kruispunt is nodig, doordat het verkeer, ook vanwege de nieuwbouw die is gekomen, steeds maar toeneemt.

Middenberm
"Om files te voorkomen wordt de middenberm versmald", aldus de Gemeente Delft. "Er komen extra rijstroken voor auto's om meer verkeer door te laten bij groen licht. Door de middenberm te versmallen kan het verkeer de kruising sneller oversteken en verkeer uit andere richtingen krijgt sneller groen licht."

Ruys de Beerenbrouck
Om de ontsluiting van de Kuyperwijk te behouden, wordt voor autoverkeer de knip op de Kristalweg, aan de kant van Harnaschpolder Delft, tijdelijk opgeheven. Met tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer geregeld en tijdens de spits extra door verkeersbegeleiders begeleid. De toegang tot de Ruys de Beerenbrouckstraat is ongeveer zes weken afgesloten voor al het verkeer. Alle andere richtingen op de kruising blijven open in een versmalde vorm. Fietsers en voetgangers worden omgeleid door borden.

Buslijn 51
Kijk voor de omleiding van buslijn 51 op www.connexxion.nl. Met vragen kan je terecht in Wijkcentrum De Parel aan de Van Beresteynstraat 99, maandagen van 16.00 tot 17.00 uur. Of kijk op www.delft.nl.