Terwijl de brandweer druk is met blussen en evacuaties, computert één bewoner van een aangrenzend pand onverstoord verder. (foto: Henk de Kat)
Terwijl de brandweer druk is met blussen en evacuaties, computert één bewoner van een aangrenzend pand onverstoord verder. (foto: Henk de Kat) Foto: Henk de Kat

Onverstoorbaar achter pc bij grote brand

Algemeen

DELFT - Een brand in een achterhuis aan de Buitenwatersloot werd maandagavond bestreden door een stoet brandweerwagens. Ook ambulances kwamen op de brand af.

Tijdens alle commotie bleef aan de voorkant een bewoner op de eerste verdieping, ondanks een indrukwekkende hoogwerker vlak voor het raam (foto) en een menigte kijkers op straat, onverstoorbaar computeren.
De eerste brandweerwagens rukten maandagavond uit vanuit kazernes in Delft en Den Hoorn, nadat om 22.00 uur melding werd gemaakt van een brand in studentenhuis aan de achterkant van een pand aan de Buitenwatersloot. De brand werd opgeschaald naar middelbrand. Na half elf werd het zelfs opgeschaald naar een 'grote brand'. Daardoor kwamen ook voertuigen uit Rijswijk, Watertingen, Pijnacker/Nootdorp en De Lier richting de Buitenwatersloot.
De twintig studenten die in het studentenhuis woonden werden tijdelijk opgevangen in een horecagelegenheid. Aangezien het pand onbewoonbaar is, zal voor hen andere woonruimte gevonden moeten worden. Er vielen verder geen gewonden. Wel werd een persoon die rook had geïnhaleerd onderzocht in een ambulance.