Verkoopleider Martijn van Reenen bij de Hyundai Kona met kenmerkende Cascade-grille. (foto's: ML)
Verkoopleider Martijn van Reenen bij de Hyundai Kona met kenmerkende Cascade-grille. (foto's: ML)

De Hyundai Kona: helemaal jouw auto

Algemeen

De Kona is het nieuwste model van Hyundai. In november kwam de Kona op de Nederlandse markt en vrijwel meteen kreeg hij ook een plaatsje in de showroom van Preuninger Hyundai in Ypenburg.

Sinds de introductie is al snel gebleken, dat de Kona een populair model is. Er is veel vraag naar deze auto in het SUV-segment. "Een auto met een hoge zit, die veel ruimte biedt aan inzittenden, maar niet zo heel groot is aan de buitenzijde", zegt verkoopleider Martijn van Reenen. "Alles rond deze auto is heel erg in beweging. Zo komt er halverwege dit jaar bijvoorbeeld ook een volledig elektrische versie van de Kona. Zakelijk interessant in verband met 4 procent bijtelling en met een range van circa 500 kilometer."
Vooralsnog hebben de Hyundai-klanten keuze uit twee benzinevarianten. De eerste is handgeschakeld met een 1.0 turbomotor van 120 pk. De automaatversie heeft een 1.6 turbo met 177 pk en vierwielaandrijving. "Zo krachtig, dat de Kona met deze motor uitgerust zelfs caravans en dergelijke kan trekken."
Maar het is gewoon heel voordelig om de Hyundai Kona aan te schaffen. Het eerste type is al heel volledig uitgerust, met airco, cruisecontrol, elektrische ramen voor en achter en een usb-aansluiting", vertelt hij. "De Kona heeft hiermee een vanafprijs van 22.295 euro."
Martijn van Reenen noemt de Kona verder een heel aantrekkelijke aankoop, omdat er zo veel zelf aan samen te stellen is. Zowel wat betreft het exterieur als het interieur. "De two-tone lak om maar eens wat te noemen", zegt hij. "Dat houdt in dat het dak en de stijlen allemaal donker uitgevoerd zijn en de onderkant van de auto in een kleur naar keuze."
De keuze uit twee dakkleuren en tien exterieurkleuren leveren maar liefst twintig verschillende kleurencombinaties op en geven je de mogelijkheid om kleurencombinaties aan te passen aan je persoonlijke stijl. Verder is de Kona aan de buitenkant direct herkenbaar door de opvallende Cascade-grille. Uniek zijn de twin-koplampen, die hem een extra krachtige uitstraling geven. Met boven die LED-koplampen ook nog LED-dagrijverlichting, met een slank en scherp uiterlijk. Van binnen is er ook heel wat te kiezen. "Er kunnen zelfs bepaalde, niet voor hand liggende onderdelen met stof uitgevoerd worden", zegt Van Reenen.
Maar ook qua technische innovatie op het gebied van connectiviteit, navigatie en media zijn er ontelbaar mogelijkheden om het interieur te personaliseren. "Diverse kleuropties zijn beschikbaar voor accenten in het interieur, zoals contrasterende stiksels op het stuurwiel en de stoelen. Als je wilt, kun je zelfs gekleurde veiligheidsgordels kiezen."
De interieuraccenten hebben de namen Red, Lime, Silver en Orange. De nieuwe Hyundai Kona heeft ook een keur aan nieuwe technieken. Om maar even wat op te sommen, zijn dat de head-up display, Apple Carplay en Android Autoplay. "Maar ook Lane Keeping Assist, dat signaleert wanneer de auto over de lijnen van zijn rijbaan gaat. De bestuurder krijgt dan een signaal", aldus Van Reenen. In het aanvullende PLUS-pack zijn verder inbegrepen een 7-inch touchscreen. Hiermee heb je de connectiviteit en innovatieve technologie die je leven makkelijker maken. En dan nog de achteruitrijcamera, die parkeren zo veel makkelijker maakt. "Want hoewel je niet altijd iets ziet, betekent dat nog niet dat het er niet is, zo is het toch", aldus Van Reenen. De Hyundai Kona is verkrijgbaar in de types Drive, Comfort, Fashion en Premium, waarbij de laatste twee ook met automaat. "Ja, die standaarduitvoering, die Drive, die heeft dus ook 16-inch stalen velgen, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, een lichtsensor, cruise control, noem maar op. We nodigen iedereen uit om eens langs te komen voor een proefrit. Alle versies zijn beschikbaar."

Preuninger Hyundai
Laan van Waalhaven 365
2497 GM Den Haag-Ypenburg
(070) 307 39 65
www.preuninger.hyundai.nl