Chef-kok Hendri Yuswa showt één van de nieuwe voorgerechten: de salade eendenborst.
Chef-kok Hendri Yuswa showt één van de nieuwe voorgerechten: de salade eendenborst.

Nu nog meer lekkers op de kaart bij Plan B

Algemeen

Plan B op de Boterburg staat bekend om het heerlijke Indische eten en de beperkte keuze. Een ijzersterk concept. Maar het kan nog sterker. Dus is de menukaart uitgebreid.

Plan B ging daarbij niet over één nacht ijs. Chef-kok Hendri Yuswa was de gehele maand december in Indonesië. Hij deed hier veel inspiratie op en verdiepte zich nog meer in de authentieke Indonesische keuken. "Je kunt ook YouTube-filmpjes kijken, of ik kan m'n moeder bellen, maar er gaat toch niets boven zo'n bezoek aan Indonesië, waarbij je alle producten kunt ruiken, voelen en proeven", vertelt Hendri enthousiast. Hij combineert die echte Indonesische producten met Europese kooktechnieken. Het resultaat is om je vingers bij af te likken.

Gasten kunnen bij Plan B nog altijd terecht voor de oude vertrouwde rijsttafel 'Nasi B'. Bovendien kunnen ze nu kiezen uit zeven verschillende nieuwe voorgerechten, die bovendien als hoofdgerechten kunnen worden geserveerd. Denk hierbij aan een salade eendenborst, octopus, martabak of het vegetarische gerechtje rissolles. Alles uiteraard rijkelijk voorzien van Indische kruiden en specerijen. Ook de wijnkaart is vernieuwd.

"Iedereen kent nu wel onze Nasi B, het was tijd voor wat nieuws en wat verfijning van onze kaart", vervolgt Hendri. Eveneens nieuw – en lekker: de borrelhapjes. Ook hier combineert Hendri het beste van twee culturen. Zo heeft Plan B voor bij de borrel nu de bitterballen Rendang, waarbij geen bloem maar kokos als bindmiddel is gebruikt. Ook zijn er nieuwe nagerechten, waaronder het dessert Keu Dadar; een pandan flensje gevuld met zoete kokos en ijs van pandan.

Benieuwd? Plan B is van dinsdag tot en met zondag geopend. Bovendien is er elke zondag van 15.00 uur tot 18.00 uur live-muziek. Voor de donderdag, vrijdag en zaterdag wordt aangeraden altijd te reserveren.

Meer weten of reserveren? Bel naar 015 212 4533 of volg Plan B op Facebook.