Delft op Zondag pakte in 1998 uit met het nieuws over de vijf gevonden poezen.
Delft op Zondag pakte in 1998 uit met het nieuws over de vijf gevonden poezen.

Delft, twintig jaar geleden

Algemeen

DELFT - Twintig jaar geleden zagen de wereld en Delft er anders uit. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 11 januari. De krant opende die week met het nieuws over een moederpoes en haar vier kleintjes, die vrijdagavond in een tas werden aangetroffen bij de Albert Heijn Martinus Nijhofflaan. De tas met dieren stond in het vak met aardappels. Een medewerker van de groenteafdeling trof de tas daar aan, opende deze en trof toen tot z'n verbazing vier kleine poesjes en een grotere moeder aan. Moederpoes vluchtte meteen weg en wist via een openstaande deur te ontkomen. De vier kleintjes zijn opgevangen door een vrijwilliger van Kattenhulp Delft. Truus Feyge laat weten dat ze gelukkig zelf blijken te kunnen eten en drinken. Wel hadden twee kleintjes een navelbreukje, één had natte oogjes.
Trouwe lezers van deze rubriek herinneren zich wellicht dat er een flinke Delftse horecadelegatie mee ging doen aan de verkiezing voor 'Het Lekkerste Broodje van Nederland'. Delft bleek in Amsterdam niet dè lekkerste broodjes te maken, maar de creatie 'Bietje Lekker' van het Stads Koffyhuis won nog wel een tweede prijs.

Albert Heijn begint met een grootschalige proef met de AH-bonuskaart, een nieuwe klantenkaart.

In de rubriek 'Beroep onder de loep' vertelt Peter Wijnmaalen van het gelijknamige schoonmaakbedrijf over het verwijderen van graffiti. Hij heeft alleen in Delft al 650 straten ontdaan van deze 'straatkunst' en noemt zichzelf 'De James Bond van de graffitischoonmaak'. Hij poseert bij een apparaat waarmee hij graffiti verwijdert, waarop onder meer het autotelefoonnummer van Wijnmaalen staat vermeld.

Een bloemkool kostte 2 gulden 99, mannen moesten voor het knippen van hun haar 17 gulden 50 neerleggen.