Om de ontsluiting van de Kuyperwijk te behouden wordt voor autoverkeer de knip op de Kristalweg vanaf 22 januari tijdelijk opgeheven. (foto: archief)
Om de ontsluiting van de Kuyperwijk te behouden wordt voor autoverkeer de knip op de Kristalweg vanaf 22 januari tijdelijk opgeheven. (foto: archief) Foto: Koos Bommelé

Kruispunt op de schop

Algemeen

DELFT - De kruising Prinses Beatrixlaan - Van Foreestweg wordt vanaf maandag 22 januari heringericht. Afhankelijk van de weersomstandigheden nemen de werkzaamheden ongeveer acht weken in beslag.

Het verkeer op het kruispunt neemt toe. Om files te voorkomen wordt de middenberm versmald. Daardoor kan het verkeer sneller de kruising oversteken en verkeer uit andere rijrichtingen krijgen sneller groen licht. Ook worden extra rijstroken voor auto's gemaakt om meer verkeer door te laten bij groen licht, en worden verkeerslichten en lichtmasten vervangen. Om de werkzaamheden uit te voeren, is de toegang tot de Ruys de Beerenbrouckstraat voor circa 6 weken afgesloten voor al het verkeer. Alle andere richtingen op de kruising blijven open, in een versmalde vorm. Fietsers en voetgangers worden omgeleid door middel van borden. Buslijn 51 rijdt een aangepaste route. Kijk op op de website van Connexxion voor de tijden en busroute. Om de ontsluiting van de Kuyperwijk te behouden wordt voor autoverkeer de knip op de Kristalweg tijdelijk opgeheven. Met tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer geregeld en tijdens de spits extra door verkeersbegeleiders begeleid.

Kijk voor meer informatie op de website www.delft.nl. Vanaf 15 januari kan iedereen met vragen tevens terecht in Wijkcentrum De Parel aan de Van Beresteynstraat 99, op maandag van 16.00 tot 17.00 uur, of contact opnemen met de gemeente Delft .