De school beschikt over grote open lesruimtes, diverse ateliers, instructielokalen en moderne praktijkruimtes, zoals televisie- en theaterstudio's.
De school beschikt over grote open lesruimtes, diverse ateliers, instructielokalen en moderne praktijkruimtes, zoals televisie- en theaterstudio's.

Grafisch Lyceum organiseert op 27 januari open dag

Algemeen

Wie het wil maken in de 'creatieve industrie', is op het Grafisch Lyceum Rotterdam aan het juiste adres.

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is de grootste gespecialiseerde vakschool van Nederland op het gebied van media, design en technologie. Bezoek de open dag op zaterdag 27 januari 2018 en ontdek alle mogelijkheden.
Het Grafisch Lyceum Rotterdam biedt vier vmbo-leerwegen en een groot aantal mbo-opleidingen: Mediavormgeven, Mediamanagement, Redactiemedewerker, Mediatechnologie (Applicatie- en mediaontwikkelaar, Netwerk- en mediabeheerder), Audiovisuele media (AV-specialist en Fotografie), Podium- en evenemententechniek (Lichttechniek, Geluidstechniek), en diverse opleidingen gericht op 'creatieve productie', zoals Signmaker, DTP, Printmedia en Productpresentatie.
De mbo-locatie is twee jaar geleden volledig vernieuwd. De school beschikt nu over grote open lesruimtes, diverse ateliers, instructielokalen en moderne praktijkruimtes, zoals televisie- en theaterstudio's en een 'productiehuis' waar alles draait om print- en drukwerk. In het vernieuwde gebouw kunnen de studenten van verschillende vakopleidingen goed samenwerken in teams, net zoals dat gebeurt in de creatieve industrie. In afwisselende projecten, uitgebreide stages en grote beroepsopdrachten leren ze waar het in de praktijk om gaat.
Studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam behoren al een aantal jaar tot de meest tevreden mbo-studenten van Nederland. Dat blijkt uit JOB-monitor, een landelijk tevredenheidsonderzoek van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs dat elke twee jaar wordt gehouden. In het onderzoek geven studenten een oordeel over onder meer het veiligheidsgevoel, de sfeer, de docenten en lesuitval.

Open dag: 27 januari 2018
Bezoek de open dag van het Grafisch Lyceum Rotterdam op zaterdag 27 januari 2018. Van 09.30 uur tot 16.00 uur is iedereen welkom om voorlichtingen en demonstraties bij te wonen. De mbo-locatie is gevestigd aan de Heer Bokelweg 255 in Rotterdam, de vmbo-afdeling vindt u aan het Stadhoudersplein 35. Kijk voor alle informatie op www.glr.nl of neem contact op met de school via 088 200 15 00 of info@glr.nl.