Afbeelding

De juiste school voor jou: het Montaigne Lyceum

Algemeen

DEN HAAG - Op de grens tussen Nootdorp en Den Haag ligt een moderne en veilige school: het Montaigne Lyceum.

Persoonlijke aandacht voor leerlingen en de mogelijkheid om op verschillende manieren onderwijs te krijgen spreekt heel veel kinderen en ouders aan. Net als op de basisschool is er ruimte voor zelfstandig werken, doordat je ongeveer de helft van de tijd lessen volgt in een domein. Dat is een grote ruimte, waar twee klassen tegelijkertijd aan het werk zijn. Daar kun je geconcentreerd en zelfstandig aan de slag of in groepjes werken aan interessante opdrachten. De andere helft van de tijd werk je in een leslokaal, waar je meer klassiek onderwijs krijgt. Zo is er een mooi evenwicht tussen samen de leerstof doorwerken en meer individueel gericht onderwijs. Op Dalton geïnspireerd onderwijs, zeggen ze bij het Montaigne Lyceum altijd.
Er wordt kunstonderwijs gegeven in de prachtige ateliers en veel van de bètalessen krijg je in het laboratorium. Je wordt persoonlijk begeleid door een mentor, die samen met jou het werk plant. Op deze manier leer je niet alleen gedegen de lesstof, maar helpen de leraren je ook te groeien in zelfstandigheid, plannen, samenwerken, oplossingen zoeken en kritisch denken. Op een moderne school als het Montaigne Lyceum maak je natuurlijk ook gebruik van een chromebook, een kleine en lichte laptop die gemakkelijk in je rugzak past en waar je zowel thuis als op school mee aan de slag kunt.

Op het Montaigne Lyceum kun je een volwaardige gymnasiumopleiding volgen, is er een atheneum, een havo en een mavo en ook een klasje vmbo-kader voor de wijk. Het onderwijsteam vindt het een belangrijke meerwaarde dat er leerlingen van verschillende niveaus op de school rond lopen. Zij ontmoeten elkaar bijvoorbeeld in de actieve leerlingenraad of bij de masterclasses: sport, kunst, techniek, sterrenkunde, programmeren en muziek. Kortom: precies een school voor jou!

Om de sfeer van deze school goed te kunnen proeven, kun je het beste een bezoek brengen aan de open dag op zaterdag 27 januari a.s. Voor je ouders is er een informatieavond op donderdagavond 25 januari. Jullie zijn van harte welkom.