Henk den Boer (links) van Kinderboerderij Tanthof en Paul de Bree van De Laatste Eer.
Henk den Boer (links) van Kinderboerderij Tanthof en Paul de Bree van De Laatste Eer.

Gulle gift voor Vogelopvang en Kinderboerderij

Algemeen

DELFT - Het is inmiddels een traditie dat uitvaartcoöperatie De Laatste Eer aan het begin van het nieuwe jaar een gift doet ten behoeve van een maatschappelijk doel in Delft of omgeving.

Dit jaar reikte voorzitter Paul de Bree tijdens de nieuwjaarsreceptie van De Laatste Eer twee cheques uit. Zowel de vogelopvang van Stichting Wildopvang Delft en Omgeving als de kinderboerderij Tanthof ontvingen ieder een mooie cheque van 2000 euro ter ondersteuning van hun activiteiten.
De Laatste Eer wil hiermee haar betrokkenheid bij de gemeenschap van Delft en omgeving tonen. "Het zijn twee mooie stichtingen die beiden grotendeels draaien op vrijwilligers, die verdienen wel een steuntje in de rug", zei Paul de Bree.
Het bestuur van De Laatste Eer kiest jaarlijks een of twee goede doelen uit waar men een bijdrage aan levert. Paul de Bree: "Bij voorkeur zijn dat doelen die het leven voor de mensen in Delft en omgeving wat mooier maken. En hoewel de kinderboerderij en de vogelopvang vooral met dieren bezig zijn, is de educatieve rol die beide stichtingen hebben naar de bewoners van Delft en omgeving waardevol. Een mooie en diervriendelijke leefomgeving is voor het leefklimaat van groot belang."
Winanda de la Rambelje-Mergler, voorzitter van de Stichting Wildopvang en ook Henk den Boer, de voorzitter van kinderboerderij Tanthof, waren verheugd toen zij de cheque ontvingen. "Wij zijn blij met alle donaties die wij krijgen, maar dit is heel veel geld voor onze stichting", zei La Rambelje-Mergler na ontvangst van de cheque.
"Als zelfstandige stichting is dit voor ons echt een zeer waardevolle bijdrage", vulde Henk den Boer van Kinderboerderij Tanthof aan.