De Spoortunnel, hier op archiefbeeld te zien toen deze nog in aanbouw was, vormt volgende week het decor voor een unieke treintunnelloop.
De Spoortunnel, hier op archiefbeeld te zien toen deze nog in aanbouw was, vormt volgende week het decor voor een unieke treintunnelloop.

Grootste werkzaamheden zitten erop; dat wordt gevierd

Algemeen

DELFT - Na bijna tien jaar bouwen komt het einde van project Spoorzone Delft in zicht. De grootste werkzaamheden zijn afgerond: de spoortunnel, de parkeergarage en het Bolwerk.

Dat wordt gevierd. Spoorzone Delft, ProRail, gemeente Delft en aannemer CCL willen dit graag op zaterdag 20 januari samen met Delft en al haar inwoners gaan vieren.

Alle Delftenaren krijgen voor één keer de kans hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel of mee te doen aan een spannende ondergrondse lampionnenwandeling. Jongeren kunnen zich al skatend en dansend uitleven in de nieuwe Prinsenhofgarage of zich onderdompelen in de wondere wereld van techniek. Naast het Bolwerk, het net gevormde eiland naast het station, richten we een feestlocatie in. Hier kunnen Delftenaren terecht voor een hapje, drankje, live-muziek en eindfeest. De hele dag door is op diverse locaties in de Spoorzone veel te zien en te doen. Het programma is in samenwerking met bewoners en ondernemers uit de Spoorzone en de rest van de Delft samengesteld en georganiseerd.

Treintunnelloop
Een unieke ervaring, deze eerste en laatste treintunnelloop door tweede tunnelbuis. Tussen 10.30 uur 18.00 uur zijn er vier recreatieve lopen van 4,6 kilometer en een lampionnenwandeling van 2,3 kilometer. De lopen en de lampionnenwandeling starten allemaal vanaf het J.C. van Markenplein. De verwachting is dat er vanaf 2025 treinen rijden door deze tweede tunnelbuis die eind 2017 casco is opgeleverd.
Aanmelden kan via de website www.feestindespoorzone.nl.

Prinsenhofgarage
De gloednieuwe Prinsenhofgarage staat tijdens het Feest in de Spoorzone in het teken van "Underground Jam" voor jongeren en kinderen. Met skate, scoot, flatland, panna, dans en techniek is er van 12.00 tot 18.00 uur genoeg te zien en te doen. De toegang tot de parkeergarage is vanaf de Kampveldweg. Vanaf maart 2018 biedt de parkeergarage plaats aan ruim 650 auto's.

We sluiten het Feest in de Spoorzone af met een feest voor de buurt, de stad en de bezoekers. Tussen het Bolwerk en het station verrijst een gezellig evenemententerrein met verwarmde tent en foodtrucks. Tussen 17.00 en 21.30 uur worden enkele buurtinitiatieven gepresenteerd, afgewisseld met muzikale optredens van onder andere het NS Harmonieorkest, verschillende VAK Popbands en een Bigband. De officiële overdracht van spoor naar stad (om 20.00 uur), in combinatie met een 3D-lasershow en 'Hoorbare Herinneringen' maken het feest compleet.

Overige locaties
In het Stadskantoor exposeren deelnemers van de fotowedstrijd hun mooiste foto's van de van tien jaar Spoorzone. Ook Molen de Roos opent haar deuren met een speciale open dag. Studentenvereniging DSC stelt hun sociëteit en dakterras open voor een expositie met een hapje en drankje. Je kunt ook tegen gereduceerd tarief naar de Escaperoom of een lezing bijwonen in het Prinsenkwartier.
Bekijk het volledige programma op feestindespoorzone.nl.